Ingrediente
- 1 conopida (circa 750 g)
- sare
- 400 g farfalle
- 1 ceapa mai mica
- 3 capatani de usturoi
- 5 sardine file mai micute
- 3 crengute de oregano
- 3 linguri de ulei de masline
- 250 g de rosii feliate (se accepta si cele la conserva)
- 2 linguri de unt piper macinat grosier
Mod de preparare
Bobocii conopidei se indeparteaza, se curata si se spala. intr-un vas mult mai mare se fierbe apa, apoi se introduc pastele fainoase, apoi de indata ce apa da din nou in clocot adaugam conopida si fierbem in intregime tot continutul.
In tot acest timp curatam si tocam marunt ceapa si usturoiul. Taiem sardinele file in feliute de un deget grosime. Tocam marunt oregano.
Intr-o tigaie incingem uleiul apoi calim ceapa si usturoiul. Adaugam sardinele, oregano si rosiile si lasam sa dea in clocot.
Strecuram macaroanele i si conopida, apoi le scurgem de apa si le punem pe o tava. Adaugam acestora sosul de sardine si untul si amestecam bine. Se pot servi si consuma imediat, presarand piper dupa gust.
Pofta buna!
O reteta propusa de : Ardeleanu Lavinia-Alina
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie