ghid pentru o viaţă împlinită

Gogosari murati - varianta cu miere

O alta modalitate de a pregati gogosarii murati.

O alta modalitate de a pregati gogosarii murati.

Ingrediente

  • 5 kg gogosari
  • 1 l otet
  • 3 l apa
  • 1/2 kg zahar
  • 1/2 kg miere de albine
  • 4 1/2 linguri sare grunjoasa
  • 5 radacini hrean
  • piper boabe (daca este din acela cu bobite colorate e grozav, arata bine)
  • 10-15 frunze foi dafin.


Mod de preparare

Otetul, apa, zaharul, sarea, mierea si condimentele se pun la fiert pina amestecul clocoteste.
Se spala gogosarii, se taie in patru, se curata de seminte foarte bine si se asaza in borcan.
Printre gogosari se pun rondele de hrean.

Compozitia care s-a fiert se toarna peste gogosari cand este calduta.

Se capseaza borcanele foarte bine.

Raman feliile de gogosari tari pana prin martie anul urmator - in conditiile in care se mureaza prin octombrie anul curent.

Pofta buna!

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Gogosari murati - varianta cu miere.


incorect!!! (1 comentariu, 811 vizualizari)
dragi redactori, tia sunt gogoari marinai, nu murai!!!
comentariu (7 comentarii, 796 vizualizari)
gogosari (1 comentariu, 571 vizualizari)