O salata gustoasa si consistenta, cu potop de legume si carne de pui, ideala pentru a fi consumata oriunde, oricum, atat acasa cat si atunci cand te afli la birou.

Ingrediente:

500 g piept pui
2 morcovi
1 bulb telina, 1 radacina patrunjel
2 cepe mici
400 g cartofi
200 g svaiter ras
2-3 salate verzi
sare
1 legatura patrunjel
5 -7 boabe piper
200 g sos de ou cu mustar si castraveti acri

Ingrediente sos:

2 oua
cateva linguri ulei
2 lingurite mustar
suc proaspat de la jumatate de lamaie
1 castravecior murat
1-2 frunze tocate de ceapa verde
1 lingurita tarhon macinat
putin patrunjel verde tocat

Preparare:

Ceapa se curata de coaja si se pune la fiert intreaga intr-o cratita cu apa alaturi de carnea de piept de pui, adaugandu-se ulterior sare si boabele de piper. In momentul in care carnea s-a patruns bine, iar legumele sunt si ele fierte, se scot din apa si se lasa sa se scurga bine. Dupa ce carnea s-a racit, se taie in cubulete. Legumele se taie si ele in cubulete. Atentie insa! Ceapa fiarta in zeama de pui nu se mai foloseste, insa cartofii fierti se pot pune la racit si folosi pentru decorarea salatei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

In ceea ce priveste sosul pentru salata, acesta se prepara in aceeasi maniera in care ai prepara maioneza, adaugand insa in momentul in care este gata putin patrunjel tocat, tarhonul, frunzele maruntite de ceapa verde si castraveciorul taiat mic si scurs de zeama. Carnea si legumele taiate se amesteca cu sosul si cu 100 g svaiter, lasandu-se la racit pentru jumatate de ora. Inainte de consumare, carnea si legumele se amesteca cu frunzele de salata verde taiate foarte fin si se asaza pe o farfurie, presarandu-se deasupra restul de svaiter ras (celelalte 100 de grame). Se orneaza de jur imprejur cu cartofi fierti si patrunjel tocat.

Pofta buna!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri