Ingrediente:
1 pui de dimensiuni medii
70 g unt
3 cepe
1 morcov
1 legatura de patrunjel verde
½ radacina de telina
sare
Ingrediente sos:
250 g nuci
1 felie jumatate de paine (fara coaja)
4 -5catei de usturoi
2 linguri ulei
suc proaspat de la jumatate de lamaie
boia de ardei dulce sau picant (dupa preferinta)
sare
Preparare:
Se taie puiul in bucati mai mici si se spala bine. Intr-un vas mai mare se pun la fiert 2 litri de apa. Dupa ce apa a dat in clocot, se adauga bucatile de carne, adaugandu-se un varf de sare. Intre timp, intr-o tigaie, se adauga cele 70 g de unt si se lasa la foc mic sa se topeasca. Cand untul sfaraie usor, se adauga in tigaie ceapa taiata finut, lasandu-se sa se rumeneasca usor. Cand este gata, se adauga in zeama in care fierbe puiul laolalta cu morcovul si telina taiate frumos in rondele. In timp ce carnea de pui fierbe, spuma care se formeaza deasupra trebuie inlaturata cu ajutorul unui supar. Se acopera cu un capac vasul in care fierbe carnea. Se lasa totul sa fiarba la foc mic pana cand carnea devine bine patrunsa. Cand puiul este aproape fiert, se adauga si frunzele de patrunjel taiate marunte. Daca sunt gata, bucatile de carne de pui se scot din zeama in care au fiert si se asaza in mijlocul unei farfurii rotunde pentru a fi stropite cu sosul de nuci.
Peste usturoiul pisat se adauga cele 2 linguri de ulei si se lasa la macerat pentru aproximativ o ora si jumatate. Se inmoaie felia de paine in zeama de carne si se lasa atat cat sa nu se impregneze cu prea multa apa. Intre timp, intr-un alt vas, se zdrobesc bine nucile sau se maruntesc intru-un blender. Peste ele se adauga painea inmuiata si, cu ajutorul unei linguri de lemn, se freaca ingredientele pana cand se obtine o pasta omogena. Peste toate acestea se adauga usturoiul macerat in ulei si praful de ardei dulce sau picant.
Se stropesc bucatile fierte de carne de pui cu zeama de lamaie, iar cand se servesc la masa, de jur imprejur, se scalda in sosul de nuci. Puiul in sos de nuci este o mancarica deosebita, extrem de gustoasa si hranitoare. Pentru o savoare maxima, este recomandat ca aceasta sa se serveasca calda.
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie