ghid pentru o viaţă împlinită

Rata cu portocale

O reteta exotica, delicioasa si usor de pregatit de rata cu portocale!

Ingrediente rata cu portocale:


  • 2 piepti de rata
  • sare
  • piper
  • 8 linguri de sos de soia
  • 150 ml vin alb
  • sucul a 4 portocale
  • coaja a 2 portocale

Mod de preparare rata cu portocale:

Se taie rata, se curata si se spala. Se asezoneaza cu sare si piper si se lasa pe o farfurie.

Intr-o tigaie se amesteca sucul de portocale cu 150 ml de apa, 150 ml de vin si coaja taiata felii de la 2 portocale. Se da in fiert si se lasa apoi la foc mic. Daca doriti ca sosul sa fie mai dulce, se pot adauga si 3 lingurite de zahar dupa ce sosul da in fiert.

Intr-o tigaie de teflon se gateste rata. Se caleste rata pe o singura parte timp de 12 minute, dupa care se indeparteaza grasimea rezultata. Se adauga sosul de soia. Se intoarce carnea pe partea cealalta. Se lasa tigaia timp de 10 minute pe aragaz cu focul stins. In acest timp, sosul de soia din tigaie se toarna cu o lingura peste rata. Astfel, va veti asigura ca pieptul este bine patruns de sos.

Citeste si:

Dupa ce au trecut cele 10 minute, fiecare piept de rata se taie in doua. Cele 4 bucati astfel rezultate se adauga in tigaia cu sos de portocale. Se lasa la foc mic, pana cand sosul scade.

Se poate servi cu rasol de legume.

Pofta buna!

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Google Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.


Discutii despre Rata cu portocale

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.

rata cu portocala (1 comentariu, 1077 vizualizari)
super bun incercati si voi si nu veti regreta
Recomandari