Ingrediente:
1 creier de vita
o ceasca de ulei
suc de lamaie
sare
piper
miezul unei felii de paine
o ceasca de lapte
3 fire de patrunjel
masline negre nesarate
Preparare:
Dupa ce ati tinut creierul in apa rece pentru aproximativ jumatate de ora, spalati-l bine pentru a inlatura vinisoarele si sangele si puneti-l la fiert in apa cu sare. Cu ajutorul unui supar, adunati in permanenta spuma care se formeaza deasupra apei in care ati fiert creierul. Dupa ce a fiert pentru aproximativ 20 de minute, se scoate cu atentie din apa si se lasa sa se raceasca. Se asaza intr-un vas de portelan, se sfarama si se freaca cu o lingura de lemn pana cand devine pasta.
Separat, intr-un alt castron, inmuiati o felie de paine in lapte si dupa ce ati stors-o, adaugati miezul feliei peste creier. Se amesteca apoi intr-un singur sens cu o lingura de lemn, adaugand treptat uleiul. Din cand in cand, se stropeste si cu cateva picaturi de lamaie pentru a nu se taia. Procedeul este identic cu cel al prepararii maionezei de ou. Dupa gust, se adauga sare si piper. Cand este gata, salata trebuie sa fie bine legata si consistenta. Pentru un plus de savoare, puteti adauga in salata de creier ceapa tocata marunt sau data prin razatoare. Salata de creier se asaza pe o farfurie si se garniseste cu cateva felii de lamaie, frunze de patrunjel si masline taiate marunt.
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor