Alegeti o tava rotunda pentru coptul tortului de cartofi si ungeti-o cu unt. In loc de faina, presarati pe marginile si mijlocul vasului putin pesmet. Turnati compozitia in tava si coaceti-o la un foc potrivit, in cuptor preincalzit, pentru aproximativ 40 de minute. Daca doriti sa ornati tortul, puteti prepara o glazura prin baterea albusurilor de ou ramase cu zahar si gem de fragi sau de visine. Tortul de cartofi cu branza este hranitor si delicios.

Ingrediente:

600 g cartofi
140 g de unt
140 g zahar
350 g branza de vaci
3 oua
50 g nuci sau migdale intregi
jumatate de fiola de esenta de rom
1 plic zahar vanilat
sare
putin praf de copt
maxim 1 lingura de pesmet

Preparare:


Se freaca untul cu zaharul cu ajutorul unei lingure de lemn, adaugandu-se pe rand, unul cate unul, cele 3 galbenusuri de ou pana cand se obtine o pasta bine omogenizata si fina. Intre timp, cartofii se pun la fiert in apa cu sare si dupa ce s-au fiert, se lasa sa se raceasca. Se sfarama apoi cu furculita si se amesteca cu mixerul. Urmand aceiasi pasi, se paseaza si branza de vaci si se amesteca cu pasta de cartofi. Se adauga in compozitie zaharul vanilat, esenta de rom, nucile sau migdalele taiate in bucati mai mici, putin praf de copt si se amesteca bine.

Alegeti o tava rotunda pentru coptul tortului de cartofi si ungeti-o cu unt. In loc de faina, presarati pe marginile si mijlocul vasului putin pesmet. Turnati compozitia in tava si coaceti-o la un foc potrivit, in cuptor preincalzit, pentru aproximativ 40 de minute. Daca doriti sa ornati tortul, puteti prepara o glazura prin baterea albusurilor de ou ramase cu zahar si gem de fragi sau de visine. Acest tort de cartofi si branza este hranitor si delicios.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri