14 August 2015 publicat în Retete culinare 62 share-uri

Este un weekend frumos de vara si, dintr-odata, ai chef sa petreci timp in bucatarie. Avem cateva idei care nu te vor tine mult in jurul aragazului, dar rezultatul va fi de-li-cios.

PRAJITURA SIMPLA CU PRUNE

INGREDIENTE NECESARE PENTRU PRAJITURA SIMPLA CU PRUNE:

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri apa
  • 16 linguri faina
  • 1 pastaie vanilie
  • 1 lingurita praf copt
  • 1/2 kg prune

MOD DE PREPARARE PRAJITURA CU PRUNE:

Separam galbenusurile de albusuri. Punem galbenusurile intr-un bol si adaugam zaharul. Mixam galbenusurile cu zaharul pana cand compozitia va deveni cremoasa. Adaugam apa.

Adaugam semintele pastaii de vanilie. Daca nu aveti pastaie de vanilie puteti pune esenta de vanilie, de rom, etc. Punem faina putin cate putin si omogenizam. Odata cu faina adaugam si praful de copt. In mod normal ar trebui sa creasca si fara praf de copt, depinde insa foarte mult si de cuptor.
Vom obtine o compozitie mai groasa decat cea de chec.

Batem albusurile spuma. Le adaugam peste aluat amestecand cu o spatula pana cand le incorporam in aluat. Nu folositi mixerul. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 20/28). Desfacem prunele in doua si indepartam samburii. Asezam deasupra jumatatile de prune lasand putin spatiu intre ele.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile

Dam la cuptor la 180 grade pentru 30 minute sau pana prajitura este rumenita usor deasupra. Cel mai sigur faceti proba scobitorii. Lasam prajitura sa se raceasca apoi o taiem cuburi. Optional o puteti pudra cu zahar.

O reteta propusa de blogul www.caietulcuretete.com/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri