ghid pentru o viaţă împlinită

Ce gatim in weekend

Weekendul inseamna relaxare, mancare buna, petreceri, chiar si acasa, intalniri cu prietenii, bere rece, cocktailuri cu fructe si deserturi simple. Am selectat 3 retete delicioase care vor pune pe pauza, pentru 2 zile, rutina saptamanala.

PIZZA CU PROSCIUTTO CRUDO

pizza cu prosciutto

INGREDIENTE NECESARE PENTRU PIZZA CU PROSCIUTTO CRUDO:

Blat pizza:

Cu un mixer pentru aluat, amestecati 500g de faina alba cu 7 g de drojdie uscata,1 lingurita de sare de mare fina si 100 ml de apa calda. Adaugati treptat mai multa apa (pana la 150 ml), pana cand aluatul devine omogen. Amestecati-l in mixer 1 minut, apoi framantati-l usor pe o suprafata cu faina, pana devine moale si elastic.Transferati-l intr-un bol uns cu ulei, acoperiti-l cu folie alimentara si lasati-l sa creasca intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul. Framantati-l putin pe o suprafata tapetata cu faina, apoi impartiti-l in doua si rulati fiecare jumatate intr-un cerc.

Ingrediente topping: prosciutto crudo, cascaval/mozzarella, masline negre feliate, ciuperci proaspete sau conservate (bine scurse), ardei feliat subtire, sare si piper, oregano/busuioc

Ingrediente sos de rosii: 2-3 catei de usturoi, 1 ceapa mica, 1 conserva de rosii cuburi, 3 rosii cherry, 1 lingurita de bulion, putin zahar, oregano si busuioc

Citeste si:

Intr-o tigaie, incingeti 2 linguri de ulei de masline si caliti la foc mic 2 catei de usturoi taiati marunt si o ceapa tocata marunt, pana cand se inmoaie. Adaugati o conserva de rosii cuburi de 400 g, 3 rosii cherry tocate, sare si 1 lingurita de pasta de tomate. Adaugati putin zahar. Fierbeti sosul la foc mic timp de 40 de minute sau pana cand scade si se ingroasa. Adaugati busuioc,daca va place. Este un sos foarte bun!

Puneti aluatul pe o tava de copt unsa cu putin ulei,intepati aluatul cu furculita din loc in loc, ungeti cu sos de rosii,presarati oregano si piper. Asezati masline, ardei, ciuperci, cascaval si, la final, feliutele fine si subtiri de prosciutto. Da-ti la cuptor pana se rumeneste usor pe margini.

Decorati cu frunze de rucola si serviti cald.

Aceasta reteta a fost propusa de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ce gatim in weekend.


Discutii despre Ce gatim in weekend

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.