ghid pentru o viaţă împlinită

Sarmalute in foi de vita de vie cu carne de gasca

Gateste sofisticat atunci cand ai musafiri in vizita.

Dificultate: redusa

sarmale in foi de vita

INGREDIENTE NECESARE PENTRU SARMALUTE IN FOI DE VITA:

  • 1kg carne de gasca (piept si pulpe fara piele)
  • 2 cepe tocate marunt
  • 1 cana verdeata tocata (marar, patrunjel, cimbru proaspat)
  • ½ cana orez
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 2 linguri pasta de tomate
  • ½ kg rosii proaspete
  • Foi de vita
  • Sare si piper dupa gust

MOD DE PREPARARE SARMALUTE UN FOI DE VITA:

Se caleste ceapa pana cand devine translucida, se adauga pasta de tomate, orezul , boiaua de ardei, sare si piper. Se lasa pe foc pana cand toate aromele se intrepatrund. Se ia de pe foc si se adauga carnea care a fost tocata in prealabil si apoi verdeata. Se mai adauga sare si piper daca este necesar.
Se impacheteaza sarmalele , se aseaza intr-o oala pe fundul careia am pus cateva frunze de vita de vie si se toarna peste ele rosiile facute pasta intr-un blender. Se pune apa sau vin alb, ca tot suntem in sezonul vinului, cat sa le acopere si se dau la cuptor pentru 2-3 ore.
Se servesc cu smantana alaturi de un pahar de vin bun.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul saffronanddates.blogspot.ae/

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Sarmalute in foi de vita de vie cu carne de gasca.


Discutii despre Sarmalute in foi de vita de vie cu carne de gasca

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.