Dificultate: redusa
INGREDIENTE NECESARE PENTRU SARMALUTE IN FOI DE VITA:
- 1kg carne de gasca (piept si pulpe fara piele)
- 2 cepe tocate marunt
- 1 cana verdeata tocata (marar, patrunjel, cimbru proaspat)
- ½ cana orez
- 3-4 linguri ulei
- 1 lingura boia de ardei dulce
- 2 linguri pasta de tomate
- ½ kg rosii proaspete
- Foi de vita
- Sare si piper dupa gust
MOD DE PREPARARE SARMALUTE UN FOI DE VITA:
Se caleste ceapa pana cand devine translucida, se adauga pasta de tomate, orezul , boiaua de ardei, sare si piper. Se lasa pe foc pana cand toate aromele se intrepatrund. Se ia de pe foc si se adauga carnea care a fost tocata in prealabil si apoi verdeata. Se mai adauga sare si piper daca este necesar.
Se impacheteaza sarmalele , se aseaza intr-o oala pe fundul careia am pus cateva frunze de vita de vie si se toarna peste ele rosiile facute pasta intr-un blender. Se pune apa sau vin alb, ca tot suntem in sezonul vinului, cat sa le acopere si se dau la cuptor pentru 2-3 ore.
Se servesc cu smantana alaturi de un pahar de vin bun.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul saffronanddates.blogspot.ae/
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor