ghid pentru o viaţă împlinită

Desertul de duminica: negresa cu caise

O asa zi de duminica merita sa fie celebrata cum se cuvine. Cu o negresa cu caise. Un gust interesat de care te vei indragosti pe loc, la prima gustare.

Dificultate: medie

Timp de preparare: aprox 60 minute

INGREDIENTE NECESARE PENTRU NEGRESA CU CAISE:

  • 250 ml lapte
  • 250 gr unt
  • 300 gr zahar
  • 3 linguri cacao
  • 3 oua
  • 400 gr faina

MOD DE PREPARARE NEGRESA CU CAISE:

Laptele, zaharul, untul si cacao le punem pe foc pana se topeste untul si obtinem un lichid omogen. Lasam sa se raceasca. Adaugam faina, incorporam, apoi adaugam galbenusurile. Albusurile le batem spuma tare si le adaugam la compozitie.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si asezam deasupra caisele desfacute in doua, cu partea unde a fost samburele in jos. Dam la cuptor pana se rumeneste usor. Aluatul trebuie sa aiba consistenta umeda, daca il lasati mai mult decat trebuie va deveni uscat si innecacios.

Lasati sa se raceasca apoi taiati negresa in cuburi. Decorati cu frunzulite de menta.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul www.caietulcuretete.com/

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Desertul de duminica: negresa cu caise.