Celebritatea lui Wellington si a lui Chateaubriand a trecut de mult timp granitele domeniilor carora s-au consacrat. Retete culinare rafinate si delicioase le-au dus mai departe numele si au devenit la fel de faimoase ca si ei. Fie ca le-au inspirat, fie ca au contribuit ei insisi la inventarea lor, combinatiile inedite de ingrediente poarta aroma deosebita a istoriei. Si in ziua de astazi, la fel ca si in vremurile de odinioara, papilele noastre gustative sunt la fel de placut impresionate de rafinamentul retetelor Wellington si Chateaubriand:

Primul duce de Wellington, pe numele sau adevarat Arthur Wellesley a devenit cunoscut ca eroul de la Waterloo dupa ce a invins faimoasele trupe ale lui Napleon. Printre preferintele sale culinare la loc de mare cinste se aflau muschiul de vita cu ciuperci si vinul de Madeira, iar dupa castigarea mult discutatei batalii, in cinstea sa, delicioasa friptura a fost botezata dupa numele sau.

O portie pentru 8 persoane se prepara astfel:

Muschiuletul de vita (aproximativ 1 kg) se frige la cuptor, insa nu trebuie sa fie foarte patruns. Chiar daca la suprafata este rumen, interiorul trebuie sa ramana roz. Separat, in timpul in care se lasa la racit, se prepara o pasta de ficat de pasare. Separat, intr-o tigaie neacoperita, se prajesc ciupercute taiate fin in 250 grame de unt. Ulterior, dintr-un aluat preparat din 250 g de unt si 250 g de faina se intinde o foaie in forma de dreptunghi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Mijlocul foii, pe o suprafata egala cu suprafata muschiului, se unge cu un strat de pasta de ficat. Peste acest strat se adauga ciupercutele sotate si mai apoi si muschiul. Deasupra muschiului se adauga restul de pasta de ficat si de ciupercute, se ruleaza si se pune la copt intr-o tava unsa cu ulei. Se unge cu galbenus de ou si se coace timp de jumatate de ora la un cuptor incalzit la 200 grade celsius. Dupa gust, se serveste cu un sos mai mult sau mai putin picant.

Pofta buna!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri