Retete cu personalitate de la mari personalitati

Celebritatea lui Wellington si a lui Chateaubriand a trecut de mult timp granitele domeniilor carora s-au consacrat. Retete culinare rafinate si delicioase le-au dus mai departe numele si au devenit la fel de faimoase ca si ei. Fie ca le-au inspirat, fie ca au contribuit ei insisi la inventarea lor, combinatiile inedite de ingrediente poarta aroma deosebita a istoriei. Si in ziua de astazi, la fel ca si in vremurile de odinioara, papilele noastre gustative sunt la fel de placut impresionate de rafinamentul retetelor Wellington si Chateaubriand:

Wellington si Chateaubriand... cu totii am auzit de ei. Sunt personalitati marcante ale omenirii care au avut un cuvant de spus in anumite domenii de activitate. Cine nu a aflat de scrierile pertinente ale lui Chateaubriand sau de victoriile rasunatoare ale ducelui de Wellington? Cine ar indrazni sa conteste valoarea acestor remarcabile personaje? Nimeni sau foarte putini...

Va intrebati ce ar putea sa aiba in comun aceste 2 personalitati exceptand celebritatea? Ei bine, celebritatea acestora a trecut de mult timp granitele domeniilor carora s-au consacrat. Retete culinare rafinate si delicioase le-au dus mai departe numele si au devenit la fel de faimoase ca si ei. Fie ca le-au inspirat, fie ca au contribuit ei insisi la inventarea lor, combinatiile inedite de ingrediente au aroma deosebita a istoriei. Si in ziua de astazi, la fel de si in vremurile de odinioara, papilele noastre gustative sunt la fel de placut impresionate de delicatetea urmatoarelor retete:

Chateaubriand

Poate ca reteta pare a fi incredibil de simplu de preparat, insa suculentul muschiulet Chateaubriand este extrem de gustos, iar undeva la inceputul secolului XIX se numara printre preferintele culinare ale vicontelui Francois René de Chateaubriand, cunoscut scriitor si politician. Legenda spune ca reteta originala a delicatesei apartine lui Montmireil, persoana insarcinata sa gateasca pentru renumitul diplomat.

Ingrediente:
1 lingurita de unt
1 bucata de muschi de vita
sare
piper
o legatura de patrunjel verde
zeama de lamaie

Preparare:

Pentru a prepara Chateaubriand, aveti nevoie de cel putin 400 de grame din partea din mijloc a unui muschiulet de vita. Bucata de muschi avand o grosime de maxim 4-5 centimetri se frige la gratar timp de 20 minute, dupa preferinta mai patrunsa sau in sange. Se ia muschiul de pe gratar, se asaza pe o farfurie calda, se taie in felii, iar deasupra se pune untul amestecat cu patrunjelul taiat marunt si cateva picaturi de zeama de lamaie. Chateaubriand se poate servi fie cu garnitura de cartofi pai, fie cu garnitura de legume fierte si stropite cu unt. Unii prefera acest muschiulet insotit de sos bearnez, pregatit din vin alb, zeama de lamaie, tarhon si arpagic.

Muschi de vita Wellington

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Retete cu personalitate de la mari personalitati.


Recomandari