Cand temperaturile depasesc pragul de 35 de grade si escaladeaza, gandul numai la mancare nu ne sta. Temperaturile ridicate si aerul conditionat din interior ne alunga apetitul de mancare. Totusi, cumva trebuie sa supravietuim. Iata 5 retete de incercat atunci cand este prea cald sa mananci.

INGHETATA CU PIPER NEGRU

INGREDIENTE NECESARE PENTRU INGHETATA CU PIPER: 175 ml smantana pentru frisca, 250 ml lapte integral, 5 linguri de zahar, 3 galbenusuri, 1 1/2 lingurita de piper negru proaspat macinat

MOD DE PREPARARE INGHETATA CU PIPER NEGRU: Intr-o cratita, amesteca smantana, laptele, zaharul si piperul si fierbe la foc mediu. Intre timp, intr-un bol, bate galbenusurile. Amestecand constant, toarna galbenusurile in oala de foc si lasa sa mai fiarba cateva minute, pana compozitia se ingroasa. Strecoara amestescul printr-o sita fina si varsa-l intr-un vas pe care sa-l poti da la congelator. Lasa inghetata la congelator cateva ore, vreo 5-6 ore.

VINETE PRAJITE CU IAURT SI NUCI

Sursa foto si reteta blogul truedelights.ro/

INGREDIENTE NECESARE PENTRU VINETE PRAJITE CU IAURT SI NUCI: 1 vanata potrivit de mare, 125 g iaurt, 1 catel de usturoi, 3 linguri nuci macinate, sare, piper, zeama de lamaie, patrunjel sau menta proaspata, boia dulce pentru decor

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

MOD DE PREPARARE VINETE PRAJITE CU IAURT SI NUCI: Vanata se taie in felii subtiri, se preasara cu sare si se lasa 30-40 minute, sa isi lase sucul amarui. Feliile de vinete se spala cu apa rece si se sterg cu servete absorbante. Fiecare felie se taie apoi in cuburi mici, care se prajesc in 2 linguri ulei de masline, pana cand se inmoaie. Dupa ce se racesc, se pun intr-un bol si se amesteca cu usturoiul zdrobit, iaurtul, nucile macinate, menta tocata marunt, sare, piper si zeama de lamaie dupa gust.
Salata de vinete prajite cu iaurt se poate decora cu miez de nuca intreg si boia dulce. Poate fi servita cu paine prajita.

PIZZA CU BLAT DE PEPENE

INGREDIENTE NECESARE PENTRU PIZZA CU BLAT DE PEPENE: 1 felie mare de pepene rosu, felii de kiwi, felii de struguri, o mana de fructe de goji, bucati marunte de nuci, 3 felii de branza feta, otet balsamic, frunze de menta.

Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate Caria dentară – ce este și cum se tratează Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM?

MOD DE PREPARARE PIZZA CU BLAT DE PEPENE: taie o felie mare de pepene, iar ea va fi blatul pentru pizza. Aseaza apoi fructele pe ea, in ordine preferata. Da la frigider pentru 30 de minute. Inainte de servire taie "pizza" in 8 felii si ai desertul ideal pentru vara!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri