O idee de pranz mai mult decat perfecta, vinete umplute cu legume de sezon.

Dificultate: medie

INGREDIENTE NECESARE PENTRU VINETE UMPLUTE:

  • 1 1/2 kg vinete subtiri si lungi
  • 4 cepe mari
  • 2 tulpini de telina
  • 4 ardei grasi verzi
  • 2 capatani de usturoi
  • 1/4 cana ulei de masline
  • 1 kg de rosii
  • 125 g pasta de rosii
  • 2 ardei iuti (din cei verzi si lungi)
  • o mana de patrunjel
  • ardei iute rosu pentru cine prefera
  • un praf de piper
  • sare destul de multa


MOD DE PREPARARE VINETE UMPLUTE:

Spalati vinetele bine, apoi le taiati pe jumatate dar nu de tot, doar cat sa se tina. Puneti sare in taietura si lasati-le o jumatate de ora sa isi lase zeama cea amara.

Intre timp puneti pe foc o oala adanca cu apa atat cat sa acopere toate vinetele. Stoarceti vinetele si oparitile la foc mare pentru cateva minute . Lasati-le la scurs.

In timp ce vinetele se scurg pregatiti umplutura.
Taiati toate ingredientele. Incingeti uleiul de masline si adaugati ceapa, telina, ardeiul gras si ardeiul iute (cel verde). Tineti tigaia pe foc pana cand toate legumele s-au inmuiat. Agaugati rosiile taiate cubulete si mai lasati pe foc cateva minute pana scade zeama apoi puneti pasta de rosii, potriviti de sare si piper si lasati ca toate ingredientele sa se intrepatrunda. La final adaugati usturoiul tocat. Daca doriti puteti pune patrunjel, eu l-am folosit la decor.

Cu aceasta compozitie umpleti vinetele si puneti-le intr-o tava unsa cu putin ulei. Dati tava la cuptor (incins in prealabil) pentru 45 minute la foc potrivit.

Cand sunt gata lasati-le sa se raceasca la temperatura cameri si servitile cu pofta. Daca va place puteti adauga ardei iute copt. Sunt foarte bune si calde. Daca va mai raman pentru a doua zi sa stiti ca sunt mai bune (parerea mea). Eu intotdeauna opresc cateva.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri