Pentru ca suntem in plin sezon de legume proaspete de gradina, va prezentam 4 retete cu vinete luate din piata. Nu doar ca arata demential in farfurie, dar sunt si foarte practice si deloc complicat de gatit. Ce mai stai, fuga la piata pentru cateva vinete!

VINETE CU SOS DE IAURT SI RODIE

INGREDIENTE NECESARE PENTRU VINETE CU SOS DE IAURT SI RODIE:

2 vinete lunguiete, fragede si tinerele, 1 cutie de iaurt grecesc, 4-5 catei de usturoi sau mai multi, menta uscata, ulei de masline, seminte de la 1 rodie sare, piper

MOD DE PREPARARE VINETE CU SOS DE IAURT SI RODIE:

Cumpara din piata, de la tarani, 2 vinete lunguiete. Le speli bine si le tai pe din doua, pe lungime, pastrand coditele. Cu ajutorul unui cutit, crestezi fiecare felie. Asezi vinetele intr-o tava, pe hartie de copt, le ungi cu ulei de masline, sare, piper si da-le la cuptor pentru 40-50 de minute.

Intre timp, nu stai degeaba. Pregateste sosul de iaurt. Curata usturoiul si toaca-l marunt. Intr-un bol, amesteca iaurtul gresesc cu usturoiul un strop de ulei de masline, menta pisata si sare. Amesteca bine sa se indragosteasca ingredientele. Poti sa adaugi marar tocat marunt, daca simti nevoia de ceva verdeata in castron. Da-l la frigider pana se coc vinete. Cand vinetele s-au copt, scoate-le pe o farfurie, adauga sos pe fiecare, decoreaza cu semintele de rodie, pune-ti un pahar de vin alb si savureaza.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele mai încurajatoare citate despre succes Rețetă de chec alb. Uite ce minunăție poți să faci cu albușurile rămase Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire

Sursa foto Shutterstock vinete cu iaurt si rodie

SALATA ARABEASCA DE VINETE

INGREDIENTE NECESARE PENTRU SALATA ARABEASCA DE VINETE:

2 vinete coapte si scurse, 2-3 linguri de tahina (pasta de susan ), zeama de la 1 lamaie, 4 catei de usturoi, sare pentru gust, chimion macinat (optional), boia de ardei iute, ulei de masline si patrunjel sau menta pentru ornat.

MOD DE PREPARARE SALATA ARABEASCA DE VINETE:

Se toaca vinetele, nu foarte marunt si se amesteca cu zeama de lamaie, tahina si usturoi. Eu folosesc o lingura de lemn sau un tel pentru a le amesteca. Se potriveste de sare, iar pentru cei care doresc acum este momentul sa se adauge chimion (atentie cat puneti pentru ca are un gust foarte puternic).

Dupa ce toate sunt bine incorporate, se pun pe platoul de servire sau in farfurii individuale si se orneaza cu patrunjel sau menta tacate, ulei de masline si boia de ardei iute.

Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare Celebreaza Ziua Pamantului 2023 cu legendarul scrub de corp SABON

O reteta recomandata de blogul saffronanddates.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri