Ciocanele de pui cu prosciutto crudo si bere

Cateodata, avem impresia ca toate retetele incep cu un cliseu: cea mai buna, delicioasa...dar reteta asta trebuie sa o incercati pentru ca veti fi uimiti de gustul extraordinar pe care il da prosciutto carnii de pui.

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciocanele de pui cu prosciutto crude si bere:

  • 10 ciocanele de pui
  • 10 fasii de prosciutto crudo
  • 1 capatana mica de usturoi
  • 500 ml de bere blonda
  • ulei de masline
  • boia de ardei iute
  • boia de ardei dulce
  • piper
  • rozmarin
  • sare de mare

pulpe de pui

Mod de preparare ciocanele de pui cu prosciutto crudo si bere:

Cu o zi inainte de a pregati preparatul dam ciocanelele cu un mix de condimente format din: boia dulce, boia iute, piper, rozmarin si sare de mare. Acoperim cu folie alimentara si punem la frigider. A doua zi luam fiecare ciocanel in parte si rulam fasia de prosciutto in jurul lui ( invelim).

Pentru o savoare deosebita incercati sa folositi doar prosciutto crudo; in nici un caz mezel fiert. Pregatim o tava de copt si o stropim cu ulei de masline. Asezam ciocanelele, le stropim si pe ele cu putin ulei de masline, imprastiem cateii de usturoi printre ele, turnam berea si acoperim tava cu folie de aluminiu.
Dam la cuptor pentru 30 de minute acoperita si inca 30 de minute descoperita pana se rumenesc. Prosciutto se va lipi de ciocanele, va deveni crocant si gustul de afumat va patrunde carnea.
Eu am pus in tava si cateva ciuperci brune cu sare si putin unt in palarie.

Serviti cu multa salata verde !

Pentru mai multe retete usoare, vizitati blogul:calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciocanele de pui cu prosciutto crudo si bere.