30 Iunie 2015 publicat în Retete culinare 1 share-uri

Cand auzim vorbindu-se in jurul nostru despre vacante in Spania, la Barcelona sau la Costa Brava, gandul nostru se opreste la tapas. Un aperitiv excelent, cu gusturi surprinzatoare, ideal pentru petreceri sau orice alt eveniment de socializare.

Daca ajungi vreodata prin Spania, te vor incanta, cu siguranta, mancarurile exotice. Unele in mod special. Tapas, o gustare servita in baruri, alaturi de o bautura alcoolica sau non-alcoolica, bere sau sangria. Exista chiar si o vorba printre spanioli: tapas, o cina servita impreuna cu o bautura. Dar tapas nu este doar pentru cina. Este pentru oricand ai pofta de o gustare. Este o modalitate foarte buna de a descoperi cultura spanioala, de a descoperi gusturi nemaintalnite. In plus, tapas sunt despre a imparti mancarea cu cei din jur si uite o oportunitate buna de a conversa in limba spanioala. Chiar daca nu o cunosti, vei intelege tot ce se vorbeste in jurul tau. Viva la telenovelas!

Nu este o mancare neaparat traditionala, nu o vei in gasi in toate regiunile. Legenda spune ca a fost inventata din greseala in Andaluzia. Proprietarii barurilor si tavernelor foloseau sunca, paine sau chorizo pentru a acoperi gurile paharelor de vin sau de bere, pentru a nu intra mustele in ele. Intre timp, s-au prins ca aceastea pot deveni gustari excelente pentru clienti si un profit in plus pentru ei. Asa ca au inceput sa experimenteze cu tot felul de ingrediente si s-au specializat in gustarile care merg perfect cu bere.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Tapas, micutele sandvisuri care se manca cu mana, vin sau nu insotite (in functie de preferintele clientilor) de salate din legume, nuci sau patatas bravas (cartofi prajiti serviti cu diverse sosuri). De cele mai multe ori reci, aceastea constau in bruschete, mini tarte, mini burgeri, omeleta spaniola, creveti, calamari pane, ardei kapia umpluti.

JAMON Y CHORIZO - Tapas cu sunca si chorizo

Doua dintre ingredientele tradiotionale spaniole. Acesta este cel mai simplu tapas pe care poti sa-l faci.

Ce iti trebuie: Ia un platou si decoreaza-l dupa preferinta cu bruschete cu sunca, carne cruda afumata, salam, carnacior chorizo, rondele de ceapa rosie si cateva masline verzi. Seveste cu bere sau cu vin rosu.

Sursa foto Shutterstock tapas cu chorizo

TAPAS CU VINETE SI BRANZA FETA

Ce iti trebuie: felii de paine prajita, ulei de masline, 1 vanata, branza feta, cateva frunze de cimbru, ulei pentru prajit, sare si piper.

Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Cum se preparara: Taie vanata in felii subtiri. Pune cativa stropi de ulei intr-o tigaie si prajeste feliile de vanata. Scoate felii pe un servetel si lasa sa se absoarba uleiul. Intre timp, cu ajutorul unei fructulite faramiteaza feta, amestec-o cu cimbru si ulei de masline. Ia o lingura din aceast amestec, aseaza pe o felie de vanata si ruleaza. Vei obtine niste rulouri de vinete umplute cu branza feta pe care le vei prinde cu ajutorul unei scobitori, pe care o vei infige intr-o felie de paine prajita. Serveste cu sangria.

Sursa foto Shutterstock rulouri cu vinete


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri