Timp de preparare: 50 de minute
Dificultate: redusa
INGREDIENTE NECESARE PENTRU CIORBA DE ROSII:
- 7-8 rosii bine coapte
- 1 morcov
- 1 ceapa
- sare
- apa
- un strop de ulei
- leustean
- fidea
MOD DE PREPARARE CIORBA DE ROSII:
Spalati bine rosiile, indiferent ca le-ati cules din gradina proprie sau le-ai cumparat de la piata. Luati o razatoare si dati-le prin razatoarea mare, indepartand coaja. Puneti-le apoi intr-o oala si dati la focul potrivit.
Intre timp, radeti morcovul si taiati ceapa. Adaugati-le in oala. Puneti un strop de ulei, potriviti de sare si piper si lasati sa fiarba timp de 35-40 de minute. La final, adaugati fideaua si mai lasati 3-4 minute pe foc. Adaugati leustean proaspat si serviti cu ceapa verde alaturi.