ghid pentru o viaţă împlinită

Prajitura diplomat cu fructe de padure

Numai cand ne gandim la ea ne vine apa in gura. Doar incercati sa o preparati si va veti convinge singuri!

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru prajitura cu fructe de padure:

Blat: 5 oua, 3 linguri cacao, 1 cana faina, 1 praf de copt, 1 cana de zahar, 2 linguri ulei.

Crema: 3 oua, 1/2 cana zahar, 100 ml lapte, vanilie, 2 plicuri gelatina, 500 gr frisca, 1/2 dintr-un borcan de dulceata fructe padure (zmeura, capsuni, coacaze, visine)

Citeste si:

Sirop: 100 ml apa, 1 cana zahar, o sticluta esenta de rom (daca iti place mai aromata poti pune inca o jumatate de sticluta)

Decor: frisca si fructe de padure sau gem din fructe de padure.

prajitura fructe de padure

Sursa foto Shutterstock prajitura cu fructe de padure

Mod de preparare prajitura cu fructe de padure:

Blat: albusurile se bat spuma cu zaharul, separat intr-un vas mixam galbenusurile cu sare si cele 2 linguri de ulei. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia de galbenusuri. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt cam 20 min, se face proba cu scobitoarea. Cand s-a racit se taie in doua foi.

Siropul: Amestecam apa cu zaharul pana se dizolva zaharul se pune la fiert pana da un clocot apoi se ia de pe foc si se lasa la racit. Cand s-a racit se adauga romul.

Crema: Intr-un vas punem, gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale amestecam bine si punem pe baie de abur. Se amesteca din cand in cand. Cand s-a ingrosat se ia vasul de pe baia de abur si se lasa la racit. In tava in care am copt blatul punem folie alimentara, de preferat, e mai usor de manevrat decat folia de aluminiu, se adauga prima foaie de blat, apoi o stropim cu siropul cu rom. Se bate frisca cu vanilie, se opresc cateva linguri pentru ornat, iar restul se amesteca cu crema de oua cu gelatina. Cand crema este aproape rece se adauga in frisca batuta spuma si se amesteca usor pana obtinem o compozitie omogena.

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Prajitura diplomat cu fructe de padure.


Discutii despre Prajitura diplomat cu fructe de padure

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.