Numai cand ne gandim la ea ne vine apa in gura. Doar incercati sa o preparati si va veti convinge singuri!

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru prajitura cu fructe de padure:

Blat: 5 oua, 3 linguri cacao, 1 cana faina, 1 praf de copt, 1 cana de zahar, 2 linguri ulei.

Crema: 3 oua, 1/2 cana zahar, 100 ml lapte, vanilie, 2 plicuri gelatina, 500 gr frisca, 1/2 dintr-un borcan de dulceata fructe padure (zmeura, capsuni, coacaze, visine)

Sirop: 100 ml apa, 1 cana zahar, o sticluta esenta de rom (daca iti place mai aromata poti pune inca o jumatate de sticluta)

Decor: frisca si fructe de padure sau gem din fructe de padure.

Sursa foto Shutterstock prajitura cu fructe de padure

Mod de preparare prajitura cu fructe de padure:

Blat: albusurile se bat spuma cu zaharul, separat intr-un vas mixam galbenusurile cu sare si cele 2 linguri de ulei. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia de galbenusuri. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt cam 20 min, se face proba cu scobitoarea. Cand s-a racit se taie in doua foi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an!

Siropul: Amestecam apa cu zaharul pana se dizolva zaharul se pune la fiert pana da un clocot apoi se ia de pe foc si se lasa la racit. Cand s-a racit se adauga romul.

Crema: Intr-un vas punem, gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale amestecam bine si punem pe baie de abur. Se amesteca din cand in cand. Cand s-a ingrosat se ia vasul de pe baia de abur si se lasa la racit. In tava in care am copt blatul punem folie alimentara, de preferat, e mai usor de manevrat decat folia de aluminiu, se adauga prima foaie de blat, apoi o stropim cu siropul cu rom. Se bate frisca cu vanilie, se opresc cateva linguri pentru ornat, iar restul se amesteca cu crema de oua cu gelatina. Cand crema este aproape rece se adauga in frisca batuta spuma si se amesteca usor pana obtinem o compozitie omogena.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri