Profitam din plin de florile parfumate ale socului si ne desfatam cu o socata parfumata. O minunatie de bautura menita sa ne faca mai fericiti cu gustul ei.

INGREDIENTE NECESARE PENTRU SOCATA CU MIERE:

Doar flori proaspete de soc, vreo 15 palarii de marimi variate, 8 litri de apa rece si 800 gr de miere poliflora, aruncate deodata in borcanul meu de nadejde care a trecut prin multe bauturi fermentate si multe sedinte foto. Fara drojdie, fara zahăr suplimentar si fara lamaie.

MOD DE PREPARARE SOCATA CU MIERE:

Gasesc socata fermentata cu drojdie un pic amara si nu ma omor dupa ea; dupa o incercare esuata anul trecut, nici nu voi reveni vreodata la aceasta metoda. In schimb, va impartasesc un secret pe care l-am invatat si eu de la altii: folositi, daca aveti de unde lua (poate vecinii sau prietenii vostri deja am pus la facut), o cana sau doua dintr-o socata facut anterior. Acesta ar fi starterul pentru o bautura care va fermenta mai usor si se va acidula mai repede. Cum eu nu mai facusem socata anul acesta, am folosit doua cani din trandafirata si, intr-adevar, fermentatia s-a produs mai repede.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Oxitocina – tot ce trebuie sa stii Kaufland anunță programul magazinelor de Paște

Sursa foto Ierburi Uitate

Dupa aproape 4 zile in borcan, pe balcon, am tras-o in sticle si am pus-o la frigider, langa ce a mai ramas din trandafirata. Minunata si aceasta. Fiecare cu gustul si aroma ei.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul ierburiuitate.wordpress.com/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri