Cand auzi cuvantul "socata", gandul tau se duce imediat la amintirile din copilarie, la vacantele lungi petrecute la bunici, la dupa amiezi de vara toride racorite de o bautura excelenta. Sau cel putin asta se intampla cu noi. Pentru nostalgia acelor vremuri, va prezentam o reteta de socata.

INGREDIENTE NECESARE PENTRU SOCATA:

  • 12 flori mari de soc
  • 10 litri de apa plata
  • 1.5 kg de zahar (stiu, e al naibi de mult zahar, dar ne consolam cu faptul ca sunt 10 litri de apa si ca nu bem noi singuri atata lichid..., am incercat initial sa pun numai 1kg de zahar la cantitatea asta de apa si n-a fost deloc dulce, asa ca a mai trebuit sa adaug)
  • sucul de la 4 lamai
  • 10 g drojdie de bere proaspata

MOD DE PREPARARE SOCATA:

Avem nevoie de un recipient neaparat de sticla si nu alt material, daca nu aveti recipiente asa mari, injumatatiti cantitatile (nici eu n-am avut, am imprumutat de la mama un borcan mare).
In recipient se aseaza florile de soc, peste ele se pune zaharul, apoi se adauga sucul de lamaie, drojdia si apa

Se lasa la macerat intr-un loc cu soare timp de 4-5 zile, depinde cat de acidulata doriti socata. Se amesteca in recipient dimineata si seara, apoi se filtreaza si se depoziteaza in sticle mai mici la frigider. Este taare buna si racoritoare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri