Daca vrei un desert special pentru aceasta zi de duminica, ai nimerit unde trebuie. Stim noi un desert UAU: tarta cu ciocolata si capsune.

INGREDIENTE NECESARE PENTRU TARTA CU CIOCOLATA SI CAPSUNE:

Pentru crusta de ciocolata (pentru o tarta cu diametrul de 26 cm):

  • 200 g unt RECE
  • 70 g zahar pudra
  • 50 g cacao
  • 300 g faina
  • 1 praf sare
  • 1 galbenus de ou
  • 50-70 ml apa RECE

Pentru umplutura:

  • 200g ciocolata neagra
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml smanta lichida
  • 1 lingurita cafea solubila
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • sau zahar vanilat
  • 3 linguri cognac/brandy de buna calitate
  • 400 g capsune proaspete

MOD DE PREPARARE TARTA CU CIOCOLATA SI CAPSUNE:

Modul de prepararea al aluatului de tarta este unu clasic, poze pas cu pas gasiti si AICI sau AICI. Intr-un bol amestecati faina, cacaoa, sarea, zaharul pudra, lasati deoparte. Taiati untul cubulete si dati-l la congelator pentru 10 minute. Intr-un blender turnati o jumatate din amestecul de faina, jumatate din catintatea de unt, dupa care cealalta jumatate din cantitatea de faina si din nou restul de unt. Porniti blenderul si mixati cateva secunde pana obtineti o compozitie nisipoasa.
Adaugati galbenusul de ou si apa cu gheata si mai porniti blenderul pentru cateva secunde, pana ce compozitia incepe sa se adune usor. Cantitatea de apa variaza in functie de consistenta fainii.
Rasturnati compozitia pe blatul de lucru (nu-i nicio problema daca inca mai aveti firmituri de aluat in blender), framantati aluatul de 2-3 ori (nu mai mult de atat!!), pana ce obtineti o masa compacta.

Aplatizati aluatul cu podul palmei, inveliti-l in folie alimentara si dati-l la frigider pentru 1-2 ore.

Incingeti cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoateti aluatul din frigider si lasati-l pe blatul de lucru in jur de 5 minute ca sa il puteti manevra mai bine. Cu ajutorul unui sucitor intindeti aluatul cu o grosime de 1/2 cm. Ajutati-va de sucitor si transferati aluatul in forma de tarta. Intepati aluatul din loc in loc cu o furculita. Acoperiti aluatul cu hartie de copt peste care puneti boabe de fasole, bobe de orez sau bile din ceramica pentru aluat. Aceasta metoda ne va ajuta ca aluatul sa nu creasca in mijloc in timpul coacerii si sa avem o crusta dreapta si uniforma. Dati aluatul la cuptorul incins pentru 15 minute. Scoateti tarta din cuptor, indepartati hartia de copt si boabele de fasole (sau ce ati ales sa puneti) si mai dati crusta la cuptor pentru inca 15 minute.
Scoateti crusta din forma, asezati-o pe platoul de servit si lasati-o sa se raceasca complet.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri