Primavara este despre mancaruri usoare, cu multe legume si fructe. Mai ales in zilele cand incepe sa fie prea cald. In plus, cu atatea legume proaspete, parca toata lumea incearca sa aleaga cele mai sanatoase combinatii. Si bine face. Propunem 3 salate cu legume de sezon, pe care le vei manca la micjul dejun, pranz si cina.

SALATA DE CASTRAVETI CU MARAR SI MENTA

Ingrediente necesare pentru salata de castraveti cu marar si menta: 3-4 castraveti, 1 legatura de ridichi, o jumatate de legatura de marar, 7-8 frunze de menta, ulei de masline, otet balsamic, sare dupa gust.

Mod de preparare salata de castraveti cu marar si menta: Se spala bine toate legumele. Castravetii se taie in cubulete, ridichile rondele, mararul si menta se toaca marunt. Intr-un bol se amesteca toate ingredientele, se adauga ulei, otet si sare dupa gust si se amesteca bine.

Sursa foto Shutterstock salata de castraveti

SALATA DE SPANAC CU AVOCADO SI CAPSUNI

Ingrediente necesare pentru salata de spanac cu avocado si spanac: 400 gr de spanac crud, 300 gr de capsuni, 1 avocado, cateva felii de branza gorgonzola sau blue cheese, o mana de fulgi de migdale, o jumatate de ceapa rosie, dressing de mac.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața? Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Ingrediente pentru dressing: ulei de avocado sau ulei de masline, 3 linguri otet de mere, 2 linguri de miere, 1 lingura seminte de mac, sare si piper.

Mod de preparare salata de spanac cu avocado si capsuni: Frunzele de spanac si capsunile se spala bine. Mare atentie ca sunt pretentioase! Intr-un bol, se pun frunzele de spanac rupte in bucati mici, capsunile taiate in bucati, avocado taiat cubulete, ceapa rosie taiata marunt, branza gorgonzola si fulgii de migale. Se amesteca usor. La final se adauga dressingul obtinut prin amestecare tuturor ingredientelor.

Sursa foto Shutterstock salata de spanac

SALATA CU TOT CE AI IN GRADINA:

Ingrediente necesare pentru salata energica: 1 mana de loboda, 1 salata verde mica, o mana de spanac, 4-5 ridichi, 5 rosii cherry, 2 tulpini de telina, 1 morcov, 1/2 avocado, 2 oua fierte, cateva frunze de patrunjel, coriandru.

6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Ingrediente necesare pentru dressing: 4 linguri de ulei de masline, 3 fire de usturoi verde, sare de himalaya, piper, cativa stropi de otet.

Mod de preparare salata energica: Toate legumele se spala cu atentie. Cele care contin frunze se rup in bucati mici, cu mana, pe celelalte le taiati in cuburi. Amestecati-le intr-un bol, adaugati ouale taiate felii, dressingul si amestecati sa se intrepatrunda gusturile.

Sursa foto Shutterstock salata de primavara


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri