ghid pentru o viaţă împlinită

Desertul de duminica: Tort de mere caramelizate

Daca ai ceva timp liber, ia in considerarea aceasta reteta de tort de mere. Cei din jurul tau vor zambi toata ziua si iti vor multumi infinit. Si, ce poate fu mai frumos decat sa-i vezi pe cei dragi zambind?

INGREDIENTE NECESARE PENTRU TORT DE MERE CARAMELIZATE:

  • 8-10 mere
  • 4 oua
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar
  • 75 gr unt rece
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • cateva afine, nuci si stafide

*pentru caramelizat - 100 gr zahar

*pentru sirop - 100 gr zahar, 250 ml apa, esenta de rom

MOD DE PREPARARE TORT DE MERE CARAMELIZATE

1. Incepem prin pregatirea siropului, pentru a avea timp sa se raceasca. Puneti la fiert 250 ml apa cu 100 gr zahar si lasati la fiert pana se leaga putin siropul.
Luati de pe foc, adaugati esenta de rom si lasati deoparte sa se raceasca.

2. Incepeti pregatirea tortului caramelizand 100 gr de zahar.
Puteti sa caramelizati zaharul direct intr-o oala smaltuita, in care sa coaceti apoi si tortul. Eu nu am avut o asemenea oala, asa ca am caramelizat zaharul intr-o tigaie mica si am turnat repede caramelul intr-o forma de tort de 26 cm diametru si am rotit cu grija sa se acopere tot fundul si putin si din margini.

3. Curatati merele de coaja si scoateti cotoarele. Asezati-le frumos in tava, peste caramel si umpleti gaurile cu nuca, stafide, afine. Imprastiati peste untul taiat cubulete si pudrati cu scortisoara.
Dati merele la cuptor pentru aproximativ 15 minute.

4. In acest timp, bateti bine albusurile spuma, adaugand treptat cele 4 linguri de zahar.
Lasati apoi mixerul deoparte si incorporati usor, amestecand incet cu o lingura de lemn, cele 4 galbenusuri si apoi si faina.
Aluatul obtinut se toarna peste mere si se coace pentru aproximativ 40 de minute.

Citeste si:

tort de mere

5. Lasati tortul sa se raceasca 10-15 minute si apoi turnati peste el siropul. Lasati putin sa se absoarba siropul. Puneti peste forma o farfurie mare sau un platou si scoateti tortul din forma rasturnand repede vasul.

Eu am mai presarat peste el si putina nuca.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Desertul de duminica: Tort de mere caramelizate.


Discutii despre Desertul de duminica: Tort de mere caramelizate

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.