ghid pentru o viaţă împlinită

Desertul de duminica: Prajitura Lemon Ricotta

Aceasta prajitura e varianta italiana a cheesecake-ului italian. La origini se face cu un aluat fraged. Are un plus de lamaie si stafide, care face diferenta.

INGREDIENTE NECESARE EPNTRU PRAJITURA LEMON RICOTTA:

  • 200 gr biscuiti digestivi
  • 60 gr unt topit

Umplutura:

  • 500 gr ricotta
  • 250 crema de branza
  • 150 gr zahar
  • 4 oua
  • 50 gr stafide
  • 50 ml zeama de lamaie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie

MOD DE PREPARARE PRAJITURA LEMON RICOTTA:

Biscuitii se macina , apoi se adauga untul topit si se amesteca pana se leaga daca ii strangem in palma. Folosim o tava de 20 cm, cu petreti detasabili, pe care o tapetam cu hartie de copt.Biscutii ii presam cu podul palmei sau cu un pahar, apoi dam la rece pana pregatim umplutura.

Punem toate ingredientele intr-un vas, mixam usor doar pana se omogenizeaza toate . Turnam amestecul peste stratul de biscuiti si dam la cuptor. La 150 gr timp de 60 -70 minute . Lasam sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa. Dam la rece minim 3 ore. Servim pudrata cu zahar pudra.

prajitura ricotta

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul luckycake.ro/

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Desertul de duminica: Prajitura Lemon Ricotta.