Aceasta prajitura e varianta italiana a cheesecake-ului italian. La origini se face cu un aluat fraged. Are un plus de lamaie si stafide, care face diferenta.

INGREDIENTE NECESARE EPNTRU PRAJITURA LEMON RICOTTA:

  • 200 gr biscuiti digestivi
  • 60 gr unt topit

Umplutura:

  • 500 gr ricotta
  • 250 crema de branza
  • 150 gr zahar
  • 4 oua
  • 50 gr stafide
  • 50 ml zeama de lamaie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie

MOD DE PREPARARE PRAJITURA LEMON RICOTTA:

Biscuitii se macina , apoi se adauga untul topit si se amesteca pana se leaga daca ii strangem in palma. Folosim o tava de 20 cm, cu petreti detasabili, pe care o tapetam cu hartie de copt.Biscutii ii presam cu podul palmei sau cu un pahar, apoi dam la rece pana pregatim umplutura.

Punem toate ingredientele intr-un vas, mixam usor doar pana se omogenizeaza toate . Turnam amestecul peste stratul de biscuiti si dam la cuptor. La 150 gr timp de 60 -70 minute . Lasam sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa. Dam la rece minim 3 ore. Servim pudrata cu zahar pudra.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul luckycake.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri