27 Martie 2015 publicat în Retete culinare 3 share-uri

Prognoza meteo pentru weekendul acesta nu este foarte optimista, avand in program nori si ploaie, asa ca, vrem nu vrem, o sa fim nevoiti sa petrecem mai mult timp in casa. Totusi, sa-l petrecem cu folos. Avem 3 retete excelente de preparat weekendul acesta. Cu desert inclus!

Chiftelute din peste afumat si cartofi fierti

Ingrediente de trebuinta in reteta: peste afumat (macrou, hering, lufar) sau batog (de crap salbatic sau platica), cartofi rosii, usturoi, ceapa, marar verde, oua, lamaie, sare grunjoasa, piper boabe, iaurt gras.

Cartofii intregi, bine spalati si curatati cu buretele din sarma, se pun la fiert, intregi, intr-o cratita, in apa rece cu putina sare grunjoasa. Intr-o tigaie, se caleste ceapa uscata, taiata fideluta, in putin ulei de masline.

Pestele afumat se curata bine de oase si se faramiteaza prin rupere cu mana, in fasii subtiri. Nu este nicio greseala daca se taie cu cutitul, in bucati potrivite ca marime.

De preferat, sa se rupa cu mana in fasii, astfel oasele se pot inlatura mai usor, chiar si cele mai mici oscioare. Fasiile din peste afumat se calesc putin timp, impreuna cu ceapa, doar cat sa se amestece.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile

Cartofii fierti se curata de coaja si se zdrobesc folosind o furculita sau zdrobitorul de cartofi. Este ceva mai complicat, sa se dea prin masina de tocat carne, ia prea mult timp si in aceasta reteta nu este nevoie, sa fie cartofii zdrobiti fin.

Cartofii zdrobiti se amesteca cu ceapa prajita si pestele afumat rupt in fasii.

Amestecul se asezoneaza, dupa gust, cu sare grunjoasa (putina, pestele este deja sarat), piper boabe proaspat macinat. Se adauga si marar verde tocat marunt.

Pentru deliciul profesionistilor in ale mancarii ! Cine doreste poate adauga in amestecul de cartofi si peste si niste boia de ardei iute si/ sau boia de ardei dulce. Un gust deosebit se obtine, daca se va adauga putina boia afumata (daca se foloseste batog, acesta poate avea si boia). Gurmanzii profesionisti stiu de ce.

Pentru a lega amestecul, se adauga 1-2 oua proaspete, de gaina. Se amesteca bine cu mana pentru a se forma o masa cat mai omogena.

Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos

Pentru ca amestecul pentru chiftelute sa fie „unsuros” ?! Batogul este de regula destul de uleios. Daca se foloseste peste afumat atunci este posibil ca amestecul pentru chiftelute sa fie uscat, caz in care se poate adauga putin ulei de masline in compozitie.

Se pregateste o tava de copt pe care se intinde o hartie de copt.

Din amestecul gata pregatit, se formeaza chiftelute, rotunde sau plate, dupa preferinta gospodinei. Chiftelutele se aseza pe hartia de copt. Tava de copt se introduce in cuptorul aragazului, la foc potrivit. Tava se scoate din cuptorul aragazului cand chiftelutele sunt rumenite usor.

Se pregateste un mujdei de usturoi, din usturoi uscat si/ sau usturoi verde, marar verde tocat fin, putin ulei de masline, sare grunjoasa, iaurt, zeama de lamaie. Ingredientele se amesteca bine pana se obtine o pasta fina.

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive

Chiftelutele din peste si cartofi fierti se pot servi ca aperitiv cald sau aperitiv rece, cu un paharel de tuica de pruna, alaturi.

Pofta buna voi frati gurmanzi si voi frati gurmeti de pretutindeni, oriunde va veti afla pe mapamond ! Nu uitati – pestele trebuie sa fie prezent in alimentatia familiei, de cel putin o data pe saptamana, de 2 ori/ saptamana daca aveti grija de sanatatea voastra si de 3 ori/ saptamana daca intentionati sa ajungeti la o varsta inaintata, fara a avea probleme deosebite de sanatate.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul www.despremancare.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri