ghid pentru o viaţă împlinită

Spanac de Post

Aceasta e o mancare simpla, rapid de facut odata ce spanacul e curatat si spalat. De obicei e bine sa pregatim spanacul proaspat, cumparat in aceeasi zi sau cu o zi in urma, si sa gatim doar pentru o masa, altfel proprietatile se pierd, daca este tinut mai multe zile.

Pentru 2 portii de spanac avem nevoie de:

  • 1,2 - 1,4 kg spanac proaspat
  • 1 ceapa
  • 1 pahar bulion
  • 2-3 catei de usturoi
  • o lamaie mica
  • 1 lingura de faina
  • 3 linguri de ulei
  • sare, piper

Mod de preparare mancare de spanac de post:

In primul rand ne facem curaj si incepem prin a curata spanacul de cozi, iar apoi il spalam in cateva ape. Din cantitatea initiala, am ramas cu ceva mai mult de 700 de grame de spanac gata pentru mancare Intr-o cantitate suficienta de apa, cam 3 litri, cu putina sare, oparim spanacul 4-5 minute. Il scurgem si avem grija sa pastram apa in care a fiert.
Ceapa o calim in uleiul incins, dupa 1 minut adaugam niste apa in care a fiert spanacul, pentru a se fierbe mai mult. Cand ceapa este pe jumatate facuta, adaugam spanacul tocat marunt si lasam sa fiarba cam 10 minute. Mai adaugam zeama de la spanac din cand in cand.

Dizolvam faina in putina apa rece si o turnam peste spanac, impreuna cu bulionul. Lasam sa mai fiarba 10 minute, adaugand putina zeama, daca e nevoie. Adaugam lamaia taiata jumatati sau sferturi de felie si usturoiul zdrobit putin, cu lama cutitului, amestecam si oprim focul.
Servim spanacul cald, iar la calorii avem cam 75 la 100 de grame, adica o portie are aproximativ 250 de calorii.

Citeste si:

mancare de spanac de post

O reteta recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro/

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Spanac de Post.


Discutii despre Spanac de Post

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.