ghid pentru o viaţă împlinită

Reteta de sezon: Supa-crema de urzici

Acum este sezonul lor! Profitati si bucurati-va de urzici in toate modurile: ciorba de urzici, supa crema de urzici, mancare de urzici, urzici batute, urzici cu lapte batut, cum le preferati cel mai mult.

Cum arata supa - crema de urzici, servita cu o lingura de smantana sau de iaurt, pusa in zeama fierbinte ?

Sigur ati uitat ceva. Mamaliga calda este aproape de neinlocuit. Merge si cu mamaliga rece, daca si supa crema este rece, caz in care pentru calirea zarzavaturilor trebuie folosit ulei de floarea soarelui.

Apropo! Stiti cum se mananca mamaliga calda ? Se ia o lingura de mamaliga fierbinte, sa rastoarna mamaliga in palma, se sufla in mamaliga, ca altfel va arde, se ia o lingura de ciorba, o inghititura de mamaliga, apoi repetir. Te gandesti fara sa vrei – aoleo ce mai frige si nu are gura sa strige.

Se calesc in untura de pasare sau ulei, date pe razatoarea mare, cate o radacina de morcov, pastarnac, patrunjel si telina, o ceapa. Se pun si cateva fasii de ardei gras. Cand s-a muiat ceapa (adica, ceapa sticleste) se pun urzicile crude, care anterior, au fost bine scurse, intr-o sita.

Se amesteca cu o lingura de lemn, pana se moaie toate urzicile. Urzicile calite impreuna cu legumele se prezinta ca o pasta, groasa, de un verde inchis, la culoare. Se adauga apa calda, cat sa acopere urzicile. Se fierbe supa, la foc potrivit, pana urzicile se moaie bine.

Cand urzicile sunt destul de bine fierte, se ia oala de pe foc, se introduce blenderul in oala si se mixeaza amestecul de legume si urzici. Se obtine o zeama groasa, de un verde aprins, care iti bucura ochiul.

Citeste si:

Se presara frunze de patrunjel verde sau/ si de leustean uscat. Mai tarziu se va gasi si leustean verde, dar urzicile vor fi ceva mai batrane si gustul supei va avea de suferit.

Supa-crema de urzici se poate servi ca atare sau cu hrean proaspat ras sau cu niste sunca afumata, taiata felii subtiri si prajita sau cu crutoane din paine prajita.

supa crema de urzici

Era sa uit! Cum pe afara, iarna nu a plecat inca, iar dimineata temperaturile sunt in jur de zero grade, o tuica de pruna, fiarta, indulcita cu destul zahar, iti poate crea o stare generala, de bine. :D

Pofta buna frati gurmanzi de pretutindeni, oriunde va veti afla pe mapamond ! Profitati de binefacerile verdeturilor, care deja au inceput sa apara. Indrazniti sa faceti preparate din verdeturi (urzici, salata verde, loboda, stir, stevie, spanac, untisor, papadie, frunze de sfecla rosie, macris). Nu veti regreta. Organismul vostru va fi multumit de purificarea sa, generala. Va veti simti mai tineri, mai fortosi si mai veseli. Nimic nu va mai sta in calea avantului vostru tineresc. Suna bine, nu-i asa ?

O reteta recomandata de blogul www.despremancare.ro/

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Reteta de sezon: Supa-crema de urzici.


Discutii despre Reteta de sezon: Supa-crema de urzici

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.

AICI ai toate ofertele de Black Friday 2017! Afla-le din timp!

Ba unii retaileri au furat deja startul si au inceput campaniile de promotii. Si ca sa nu obosesti cautand cele mai bune preturi din magazin in... Vezi ofertele