26 Martie 2015 publicat în Retete culinare 22 share-uri

Acum este sezonul lor! Profitati si bucurati-va de urzici in toate modurile: ciorba de urzici, supa crema de urzici, mancare de urzici, urzici batute, urzici cu lapte batut, cum le preferati cel mai mult.

Cum arata supa - crema de urzici, servita cu o lingura de smantana sau de iaurt, pusa in zeama fierbinte ?

Sigur ati uitat ceva. Mamaliga calda este aproape de neinlocuit. Merge si cu mamaliga rece, daca si supa crema este rece, caz in care pentru calirea zarzavaturilor trebuie folosit ulei de floarea soarelui.

Apropo! Stiti cum se mananca mamaliga calda ? Se ia o lingura de mamaliga fierbinte, sa rastoarna mamaliga in palma, se sufla in mamaliga, ca altfel va arde, se ia o lingura de ciorba, o inghititura de mamaliga, apoi repetir. Te gandesti fara sa vrei – aoleo ce mai frige si nu are gura sa strige.

Se calesc in untura de pasare sau ulei, date pe razatoarea mare, cate o radacina de morcov, pastarnac, patrunjel si telina, o ceapa. Se pun si cateva fasii de ardei gras. Cand s-a muiat ceapa (adica, ceapa sticleste) se pun urzicile crude, care anterior, au fost bine scurse, intr-o sita.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Rețetă de chec alb. Uite ce minunăție poți să faci cu albușurile rămase HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ

Se amesteca cu o lingura de lemn, pana se moaie toate urzicile. Urzicile calite impreuna cu legumele se prezinta ca o pasta, groasa, de un verde inchis, la culoare. Se adauga apa calda, cat sa acopere urzicile. Se fierbe supa, la foc potrivit, pana urzicile se moaie bine.

Cand urzicile sunt destul de bine fierte, se ia oala de pe foc, se introduce blenderul in oala si se mixeaza amestecul de legume si urzici. Se obtine o zeama groasa, de un verde aprins, care iti bucura ochiul.

Se presara frunze de patrunjel verde sau/ si de leustean uscat. Mai tarziu se va gasi si leustean verde, dar urzicile vor fi ceva mai batrane si gustul supei va avea de suferit.

Supa-crema de urzici se poate servi ca atare sau cu hrean proaspat ras sau cu niste sunca afumata, taiata felii subtiri si prajita sau cu crutoane din paine prajita.

Era sa uit! Cum pe afara, iarna nu a plecat inca, iar dimineata temperaturile sunt in jur de zero grade, o tuica de pruna, fiarta, indulcita cu destul zahar, iti poate crea o stare generala, de bine. :D

Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Cazul Ana Morodan mi-a amintit că ar trebui să fim mai atenți la nevoile emoționale ale copiilor, ale elevilor și ale studenților noștri

Pofta buna frati gurmanzi de pretutindeni, oriunde va veti afla pe mapamond ! Profitati de binefacerile verdeturilor, care deja au inceput sa apara. Indrazniti sa faceti preparate din verdeturi (urzici, salata verde, loboda, stir, stevie, spanac, untisor, papadie, frunze de sfecla rosie, macris). Nu veti regreta. Organismul vostru va fi multumit de purificarea sa, generala. Va veti simti mai tineri, mai fortosi si mai veseli. Nimic nu va mai sta in calea avantului vostru tineresc. Suna bine, nu-i asa ?

O reteta recomandata de blogul www.despremancare.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri