1 Martie 2015 publicat în Retete culinare 27 share-uri

Celebreaza ziua de martisor cu un desert absolut delicios, elegant si delicat.Sarbatoreste primavara cu desertul preferat al frantuzoaicelor, macarons.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru macarons:

  • 125 gr faina de migdale
  • 125 gr zahar pudra
  • 90 gr albus la temp camerei
  • 110 gr zahar tos
  • colorant ( optional)

Mod de preparare macarons:

Albusurile le punem intr-un bol impreuna cu zaharul tos. Mixam aproximativ 8-10 minute, pana s-a dizolvat tot zaharul si bezeaua este ferma si lucioasa. Daca folosim colorant acum il adaugam ( gel sau pudra) si mixam pana se uniformizeaza culoarea. Faina de migdale o amestecam cu zaharul praf si o cernem impreuna. Peste bezea punem 1/3 din faina amestecam cu miscari de jos in sus pana se omogenizeaza, adaugam inca 1/3, procedam la fel, apoi adaugam si restul de faina. Acum amestecam cu miscari circulare, intre 30-40 miscari. Atentie trebuie sa ajungem cu spatula si pe fundul vasului. Macaronajul sau amestecarea inceteaza in momentul in care bezeau curge in fir gros, formand o funda si este lucioasa Transferam amestecul intr-un pos cu dui cu varf rotund. Punem pe o tava tapetata cu hartie de copt , aluatul sub forma de cercuri de 3 cm diametru. Eu am avut nevoie de 2 tavi, trebuie lasat distanta intre macarons deoarece se latesc.Ridicam tava la 10 cm deasupra mesei de lucru si o lasam sa cada. Repetam de 3 ori, pt a iesi aerul afara. Apoi le lasam sa stea minim 30 min inainte de a fi bagate la cuptor. Daca folosim colorant gel nu mai mult de 1 varf de lingurita, deoarece contine prea multa apa. Cuptorul il preincalzim la 120- 130 grade si apoi dam cate o tava la cuptor timp de 20 min. Dupa 20 minute, eu am crescut temperatura la 130 – 140 grade pentru 3-4 min. Le scoatem si le lasam sa se raceasca de tot. Eu am folosit migdale crude pe care le-am macinat cu rasnita pana s-au transformat in faina de migdale. Temperatura si timpul de coacere difera in functie cupto , mie mi-au trebuit 2 incercari pentru a vedea temperatura optima.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma Rețetă de chec alb. Uite ce minunăție poți să faci cu albușurile rămase HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște

Pentru umplutura am folosit 200 gr crema de branza si 140 gr ciocolata alba. Topim ciocolata alba pe baie de aburi si apoi adaugam crema de branza, mixam cu telul pana devine omogena. O dam la frigider cam 15-20 minute pana se intareste usor apoi o folosim pentru a umple macarons. Optional putem adauga si cateva bucatele de zmeura. Sper sa reusiti din prima daca nu mai incercati, temperatura si timpul de coacere difera foarte mult de la un cuptor la altul. Eu am cuptor electric si am folosit caldura de sus si jos, cu ventilatie.

O reteta propusa de blogul luckycake.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri