Ce gatim azi, ce gatim maine? Niste intrebari destul de complicate uneori. Norocul nostru este ca exista bloggerii culinari, care in fiecare zi ne fac cunoscuta cate o reteta incercata de ei si ne salveaza, astfel, de la cautari lungi in desaga internetului.

Papanasi fierti

Ingrediente necesare pentru papanasii fierti:

  • 400 gr branza dulce
  • 2 oua
  • 3 linguri faina cu varf( +1 )
  • 3 lg gris cu varf(+1)
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 cana pesmet
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare papanasi fierti: E important sa folosim o branza ferma, nu foarte moale sau plina de zer, eu de obicei o iau din piata de lactate. Mai sus la ingrediente am pus cate o lingura de faina si gris extra , deoarece s-ar putea ca branza folosita de voi sa fie prea moale. Oricum aluatul la final trebuie sa fie moale , doar atat cat sa il puteti modela si sa isi pastreze forma.

Branza o zdrobim bine cu furculita, apoi punem ouale, faina si grisul. La final adaugam zaharul. Punem apa la fiert, vreo 2,5 litri cu un praf de sare. Cu mainile formam din aluat mingiute mici. Le punem pe o tava. Cand apa incepe sa fiarba adaugam papanasii. Eu ii fierb in 3-4 ture. Nu va grabiti sa ii fierbeti deodata, riscati sa se rupa. Intre timp punem la calit pesmetul pana devine aramiu, atentie la foc mic spre mediu, deoarece se arde repede. La urma adaugam zaharul si amestecam. Papanasii sunt fierti cand se ridica la suprafata. Ii luati cu o spumiera si ii puneti peste pesmet. Cu o lingura de lemn ii invartiti usor prin pesmet. Sau mao bine puneti pesmetul peste ei. Lasati-i acolo vreo 2-3 minute, apoi ii puteti transfera intr-un bol. Repetati operatiunea pana sunt gata. La ultimii 6 papanasi am pus cate o jumatate de patratica ciocolata in mijloc,inainte de fierbere, au iesit grozavi. Dar la fel de buni sunt si simpli, noi ii servim cu iaurt si gem.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

O reteta recomandata de blogul luckycake.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri