Stiu ei americanii ce stiu - untul asta de arahide poate fi ceva extrem de delicios, si - in varianta home made - chiar foarte hranitor. E adevarat, calorii tot are cu caru' deci nu e indicat sa mananci un borcan odata, dar e plin de grasimi bune, nesaturate care ard colesterolul, de proteine si de tot felul de minerale. Perfect pentru un mic dejun grabit, intins pe o felie de paine integrala!

Dificultate: medie

Unde mai pui ca am facut si-o afacere buna: 1 borcan gata cumparat costa 8-9 lei, in timp ce eu am luat 300g de alune crude (nesarate!) cu 4,5 RON si din ele am umplut borcanul cu o bunatate de peanut butter!

Aliniaza urmatoarele:

  • 300 g arahide crude, nesarate
  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • 2-3-4 linguri de apa (cat sa-l ajute sa se lege si sa obtii o consistenta cremoasa)
  • un praf de sare de mare

Cum procedezi:

Mixeaza alunele in robotul de bucatarie (la viteza maxima) pana rezulta o pasta nu foarte fina. Adauga uleiul, sarea de mare si apa, lingura cu lingura, mixand in continuare, pana obtii consistena potrivita: tre' sa fie cremos si "tartinabil"

=> 1 borcan de 400g care rezista la frigider 2-3 saptamani

O reteta utila recomandata de blogul www.leblogpiquant.com/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri