Cum toate activitatile de iarna implica un foc si cel putin o cana de vin fiert, de ce sa nu facem vinul fiert mai interesant de baut? Nu toata lumea are un semineu, dar de o cana de vin fiert se poate bucura oricine. Cam acesta este conceptul nostru de vacanta de iarna perfect: semineu si vin fiert. Am lasat mai jos 3 retete de vin fiert perfecte pentru sarbatorile de iarna.

Vin fiert cu ciocolata calda

Daca ti se intampla sa combini, din cand in cand, ciocolata cu vin, de ce nu ai pune-o direct in vin? Vei obtine o bautura festiva, cu gust de vacanta la gura sobei. O bautura incredibil de delicioasa, ce ar putea da dependenta.

Ingrediente necesare pentru vin fiert cu ciocolata calda: 1 1/2 cana de lapte, 1 cana de vin rosu, 1/3 cana de bucati de ciocolata. Optional, pentru gust intens, nuca de cocos si scortisoara.

Cum se prepara: Intr-o cratita, la foc mediu, combina laptele si bucatile de ciocolata. Amesteca constant, pana cand ciocolata se topeste si obtii o un amestec cremos. Apoi, se toarna vinul rosu si sa lasa sa fiarba. Se toarna in doua cani, se presara nuca de cocos sau scortisoara si se serveste cald.

Sursa foto Shutterstock vin fiert

Vin fiert cu rodie si miere

Aceasta este o bautura cu adevarat speciala, perfecta pentru petrecerile de sarbatori. Este calda, condimentata, dulce. Un amalgam de gusturi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața Alexandrion Group a premiat tineri sportivi cu performanţe remarcabile la 9 discipline, în cadrul Galei Trofeelor Alexandrion 2023

Ingrediente necesare pentru vin fiert cu rodie si miere: 1 sticla de vin rosu, 2 cani de suc de rodie, 3-4 linguri de miere, 1 baton de scortisoara, 1 lingura de cuisoare.

Cum se prepara: Se combina toate ingredientele intr-o oala. Se amesteca incet pentru a se dizolva mierea, usor, la foc mic, fara fierbere. Serviti cald.

Sursa foto Shutterstock vin fiert cu rodii

Gløgg

In Scandinavia se numeste gløgg. Portocala, scortisoara si cuisoare, incalzite in vin rosu. Secretul este sa tine toate aromele sub un capac, iar casa se va umple de bucurie. Nu stim, daca acesta nu este un motiv bun pentru a-ti lua mai repede concediu, atunci nu stim ce e.

Ingrediente necesare pentru gløgg (reteta pentru 8-10): 1 1/2 cana de vin de porto, 1 cana suc de portocale, 1/2 Cointreau, 1/3 cana zahar brun, coaja de la 2 portocale, taiata felii, 10 cuisoare, 2 batoane de scortisoara, 2 sticle de vin rosu.

6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea SAGA Festival anunță programul pe zile pentru cea de-a treia ediție: Robin Schulz, Elley Duhe și Vintage Culture printre artiști PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa

Garnitura: 1 cana de stafide, 1/3 cana de Cointreau sau rom, 1/2 ceasca de migdale intregi.

Cum se prepara: Incepe cu garnitura. Intr-un castron mic, amesteca stafidele si romul. Lasa-le pentru 2 ore la temperatura camerei. Prajeste migalele intr-o tigaie si taie-le in bucati mari.

Gløgg: Intr-o oala mare, se combina toate ingrediente, cu exceptia celor 2 sticle de vin. Se fierb la foc mic, cam 15 minute. Adauga vin rosu, acopera cu un capac si lasa-le sa le incalezeasca. Nu se fierbe! Se ia de pe foc si se serveste cald cu o lingura de stafide si una de migdale prajite si felii de portocala.

Sursa foto Shutterstock vin fiert

Iata 3 motive bune pentru care sa pleci mai devreme in vacanta de iarna.

Sursa foto main articol Shutterstock vin fiert


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri