Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru ciorba cu carnati afumati si zeama de varza:
- 4 morcovi
- 1 pastarnac mare
- 2 cepe
- 1/2 ardei rosu
- 5-6 cartofi
- 500 gr carnati de casa afumati
- 2 pahare zeama de varza murata
- tarhon
- sare si piper
- un galbenus de ou
- 2-3 linguri smantana grasa
Mod de preparare ciorba de carnati afumati si zeama de varza:
Punem apa la fiert intr-un vas de 4 l. Curatam si spalam ceapa, morcovii, ardeiul si postarnacul. Taiem marunt ceapa si ardeiul iar morcovii si postarnacul le taiem rondele si le punem toate in apa clocotita si lasam la fiert la foc potrivit. Carnatul il taiem rondele si il prajim pe ambele parti intr-o tigaie teflonata fara ulei. Cand legumele sunt pe jumatate fierte adaugam si bucatile de carnati.
Mai lasam sa fiarba pana sunt fierte legumele apoi adaugam si cartofii taiati cubulete si saram si piperam dupa gust. Spre final adaugam zeama de varza murata si tarhonul tocat marunt si lasam sa dea in clocot..
Luam ciorba de pe foc si lasam sa se raceasca un pic apoi o dregem cu un galbenus de ou amestecat cu 2-3 linguri de smantana. Luam cateva linguri de ciorba calduta si o amestecam cu smantana apoi o turnam in ciorba amestecand.
Servim cu ardei iute si smantana!
O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor