ghid pentru o viaţă împlinită

Saratele picante

Rontaieli picante pentru cand urmaresti filmul tau preferat sau cand stai la povesti prietenii. Toarna si un pahar cu berea, iar seara o fie relaxanta.

Dificultate: redusa

Ingrediente pentru saratele picante:

  • 200 gr unt
  • 200 gr branza sarata rasa
  • 1 ou mare
  • 1 praf de copt
  • chimen
  • 1 praf pudra de ghimbir
  • 1/4 lingurita chilli
  • faina cat cuprinde, atata cat sa putem forma o bila de aluat elastic si consistent

Mod de preparare saratele picante:

1. Untul rece se taie marunt si se aseaza intr-un bol incapator.

2. Se adauga branza rasa si oul si se omogenizeaza.

3. Se adauga, pe rand, toate celelalte ingrediente si se omogenizeaza.

4. La final se incorporeaza faina si se framanta un aluat usor elastic.

5. Se inveleste aluatul in folie de plastic si se da la rece 2 ore.

6. Se incalzeste cuptorul.

7. Se scoate aluatul de la rece si se intinde in foaie groasa de 0,5 cm.

8. Se taie aluatul fasiute si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.

9. Optional, saratelele se mai pot unge cu ou batut si apoi se presara chimen (eu insa am sarit peste aceasta etapa, deoarece aveam deja chimen in compozitie)

10. Se coc saratelele la foc mediu pana se rumenesc.

11. Se lasa la racit in tava, dupa care se pot servi. Pofta buna!

saratele picante

Aceasta reteta a fost propusa de blogul www.retetelemeledragi.com/

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Saratele picante.