Duminica, inainte de pranz, intinde o foaie de aluat, rade cateva mere, caleste-le in scortisoara si bam! desert asigurat.

Am facut mai intai aluatul din 400 grame de faina, pus in vasul robotului cu 200 grame de unt rece si 1 lingurita de zahar, am blitzuit si am lasat pana ce compozitia a devenit nisipoasa si apoi am adaugat 2 oua. Am blitzuit inca un pic, am scos aluatul deja preparat, l-am impartit in doua bile egale pe care le-am infasurat in folie alimentara si le-am dat la frigider.

Am curatat apoi 7 mere potrivite de coaja, le-am indepartat casuta si samburii din ea si le-am taiat in cubulete. Le-am presarat cu 2 linguri de zahar brun si 2 linguri de amidon si le-am lasat la foc mic vreo 15 minute. Am dat tigaia deoparte, am adaugat 3-4 lingurite pline de scortisoara (da, imi place mult scortisoara :) ) si un varf de nucsoara si am amestecat bine. Am lasat compozitia la racit.

Am dat drumul la cuptor la 180 de grade C.

Am scos una dintre bilele de aluat din frigider, am intins-o cu sucitorul pe masa infainata si am transferat-o intr-o tava rotunda. Am prins aluatul bine de margini. Peste aluat am turnat compozitia cu mere. Am scos de la frigider si cealalta bila de aluat, am intins-o, am feliat-o si am facut un gratar de pus pe deasupra placintei. Am uns gratarul cu un galbenus batut. Am dat la cuptor pentru 40 de minute.

E mai buna calda parca si poate c-ar merge cu inghetata de vanilie, asa cred. Am incercat cu frisca, dar cum nu sunt fana, nu m-a impresionat prea tare. Simpla, e delicioasa!

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul mansardacubunatati.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri