Sunt deliciosi, condimentati cu cimbru si boia, in crusta crocanta de pesmet si parmezan….yummiii

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru dovlecei crocanti la cuptor:

  • 3 dovlecei mici, cam 10 cm fiecare, fara seminte si e important sa fie proaspeti
  • 50 gr parmezan ras
  • 100 gr pesmet
  • boia, cimbru, sare , piper

Mod de preparare dovlecei crocanti:

Se poate folosi si unul mai maricel, dar atunci trebuie sa ii scoatem mijlocul cu samburii. Ii taiem in bastonase lungi de 10 cm si subtiri cat degetul mic sau chiar mai subtiri daca va plac mai crocanti . Apoi ii saram, presaram putina boia dulce, ii dam prin faina, ou, si apoi pesmet cu parmezan si cimbru. I-am pus pe hartie cerata in tava de la cuptor, la 220 grade, timp de 15-20 minute. La jumatatea timpului ii intoarcem, apoi din nou in cuptor , pana sunt rumeni. Servim imediat cu sos de iaurt cu usturoi. Pofta buna !

O reteta propusa de blogul luckycake.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri