Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru mancarea de ardei copti:
Am avut 6 ardei copti in plus. Am mai folosit: 2 cepe mari, 2 rosii bine coapte, sare, piper, putin bulion, ulei, otet, verdeata.
Ardeii copti se taie fasii, se sareaza si se stropesc cu putin otet, pentru gust. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei pana de vine translucida. Intr-o tigaie se pun la fiert ceapa cu uleiul in care s-a calit, ardeii si rosiile decojite si taiate cubulete cu jumatate de pahar de apa. Se lasa la fiert 10-15 minute, apoi se adauga o lingurita de bulion, pentru culoare mai intensa. Se potriveste de sare si piper, se mai fierbe 5 minute, se presara verdeata tocata si se stinge focul.
Cine doreste ceva mai multa consistenta, poate adauga niste orez.
Este o mancare de vara mai gustoasa decat cu ardeii cruzi, care au un gust usor amarui.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul www.retete-vechi-si-noi.info/
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie