Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cu prune si afine:
Blat 1:
- 200 grame unt – 150 grame zahar – 2 galbenusuri – Extract vanilie – 300 grame faina – Un jumatate plic praf de copt – Coaja de lamaie rasa
Fructe:
- 8- 10 prune – o cana cu afine – 50 grame zahar
Blat 2:
- 2 albusuri – 2 oua – 150 grame zahar – 200 grame nuca macinata
Mod de preparare prajitura cu prune si afine:
Mixam untul cu zaharul pana se albeste apoi adaugam galbenusurile si amestecam bine. Adaugam extractul de vanilie si coaja de la lamaie dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt. Framantam pana obtinem un aluat moale dar pe care putem sa-l modelam sub forma unei bile. Daca mai este nevoie mai putem adauga faina. Il punem la rece o jumatate de ora. Intre timp, curatam prunele si le feliem subtire. Apoi separam ouale si mixam albusurile cu zaharul pana devin lucioase , ca si pentru bezele. Galbenusurile le amestecam cu nuca si la urma cu albusurile. Scoatem blatul de la frigider si il intindem pe hartie cerata cam cat ne e tava de mare, apoi il punem in tava. Desupra, asezam prunele si afinele iar apoi albusurile si nuca. Nivelam bine deasupra dupa care coacem prajitura la 170 grade 35 -40 minute, pana se rumeneste.Aluatul e foarte fraged si trebuie lasat sa se raceasca complet inainte de servire( de preferat peste noapte). Enjoy !
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul https://luckycake.ro/
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie