Un desert fin, delicata, dulce, senzuala, rafinat si afrodisiac. Si, cel mai important, cu multe fructe!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru cheesecake cu zmeura si rodii:

Pentru blat:

  • 200 g biscuiti digestivi
  • 150 g unt topit

Pentru umplutura:

  • 300 g mascarpone
  • 250 g ricotta
  • 100 g zahar pudra
  • 5 g gelatina granule
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 lingurite apa de trandafiri
  • 200 ml frisca lichida
  • 300 g zmeura

Pentru jeleu de rodii:

  • 2 rodii mari (in total sa aiba 200-250 g)
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 10 g gelatina

Pentru decor:

  • boabite de rodii
  • zmeura proaspata
  • frisca
  • menta

Mod de preparare cheesecake cu zmeura si rodii:

Incepeti cu jeleul de rodii: curatati rodiile si puneti-le intr-un robot de bucatarie. Mixati boabele de rodie pentru cateva zeci de secunde pana ce boabele se sfarama si isi elibereaza sucul.

Turnati amestecul intr-o sita pusa deasupra unui bol si lasati sa se scurga tot sucul. Pasati piureul ramas cu o lingura. Aruncati resturile si turnati sucul intr-un ibric. Adaugati zaharul si extractul de vanilie. Fierbeti pe foc timp de 2 minute. Stingeti focul si lasati la o parte. Hidratati gelatina in 3 linguri cu apa, dupa care o adaugati in sucul de rodii cald. Amestecati bine si lasati la sa se raceasca la temperatura camerei.

Pregatiti blatul:Puneti biscuitii digestivi intr-o punga si cu ajutorul unui sucitor maruntiti-i bine pana ce obtineti un pesmet. Puneti pesmetul de biscuiti intr-un bol, iar peste ei turnati untul topit. Amestecati bine, si turnati compozitia rezultata intr-o forma de tort cu diametrul de 22 de cm, cu inel detasabil. Presati cu podul palmei amestecul de biscuiti pana obtineti o masa compacta. Dati forma de tort la frigider.

Pregatiti crema de branza: hidratati gelatina in 2 liguri de apa. Intr-un bol amestecati mascarpone cu ricotta, zaharul pudra, extractul de vanilie si apa de trandafiri. Intr-un castron incalziti usor gelatina la bain marin, luati cateva linguri din crema de branza si incorporati in gelatina, astfel incat sa aduceti gelatina la aceeasi temperatura cu crema de branza. Incorporati amestecul de branza si gelatina in restul de amestec de branza. Mixati frisca lichida pana ce obtineti o compozitie pufoasa. Incorporati usor in crema de branza.

Montati cheesecake-ul:

Scoateti forma de tort de la frigider, blatul deja este intarit. Turnati jumatate din compozitia de branza in forma de tort, nivelati usor. Peste puneti 4 linguri din jeleul de rodii si treceti lama unui cutit prin crema de branza, astfel incat sa obtineti un aspect marmorat. Pe deasupra presarati zmeura.

Deasupra puneti si restul de crema de branza, nivelati bine. La sfarsit, turnati restul de jeleu de rodii, avand grija sa acoperiti toata suprafata cheesecake-ului.

Dati cheesecake-ul la frigider pentru 4 ore sau cel mai bine il lasati la frigider peste noapte. Dati lama unui cutit subtire prin apa fierbinte, apoi treceti-o printre marginea formei de tort si cheesecake, astfel incat sa-l scoateti mai usor. Scoateti inelul formei de tort, transferati cheesecake-ul pe platoul de servit.

Ornati cu rozete de frisca, zmeura si rodii. Lasati la frigider pana in momentul servirii. Cand taiati feliile, treceti cutitul prin apa fierbinte, astfel veti obtine felii perfecte.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri