29 August 2014 publicat în Retete culinare 56 share-uri

In zilele de azi, sa gasesti o rosie cu gust de rosie sau o piersica cu puf nemodificat genetic este o adevarata aventura, o intoarcere in timp. In timpurile in care totul era simplu, fara pesticide, fara ingrasaminte chimice, fara sere cu aer conditionat.

In lunile de primavara pana in cele de toamna tarzie suntem cumva fericiti de gustul si prospetimea fructelor si legumelor. Nu si daca la cumparam din supermarket. In marile supermarketuri, legumele si fructele au un gust total diferit de cel real sau, mai rau, nu au gust deloc. Din acest motiv, oamenii, ingrijorati de hrana lor, au decis ori sa-si cultive singuri legumele, ori sa opteze pentru fermele mici de langa marile oras.

Atente cum suntem de fel la alimentatia noastra si obisnuite cu legumele primite de la bunici, am intrebat in stanga si in dreapta si am aflat unde se gasesc rosille cu gust si capsunile fara substante chimice. Mai jos este o lista mica cu producatori de legume netratate si microferme bio:

Gradina cu legume 

Situata la 15 kilometri de Ploiesti, in localitatea Puchenii Mosneni, pe DN1, Gradina cu Legume se ocupa cu productia legumelor de sezon: rosii, vinete, ardei, castraveti, fasole, ceapa. Legumele sunt cultivate atat in camp cat si in solar, putand astfel produce inclusiv toamna si iarna.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Livrarea se face personal in Ploiesti, dar si un Bucuresti.

Contact: www.gradinaculegume.ro/
 

Cosul de legume

Un cos plin cu legume ecologice, din soiuri vechi, crescute traditional, ca pentru noi, doar cu soare, apa si pamant. Un concept ce propune consumul de legume, fructe, ceaiuri si ierburi aromatice, asa cum cresc din tarana. Veti fi uimiti sa gasiti: rosii, rosii galbene, varza kale, porumb pentru fiert sau copt, ardei, fasole uscata si conopida alba, dar si muraturi si condimente.

Livrarea se face in Bucuresti si imprejurimi din nordul Bucurestiului, in fiecare luni, miercuri si sambata, gratuit pentru comenzi de peste 100 ron sau in centrele de livrare!

Contact: www.cosuldelegume.ro/

Uscam tot ce prindem

O mana de oameni pasionati de fructe si legume uscate uscate. Fara sorbat de potasiu, dioxid de sulf, acid sorbic, etc... Au gasit in deshidratarea fructelor si legumelor una dintre cele mai vechi si mai simple modalitati de conservare. In camara lor detin asa: rosii uscate, hribi uscati, galbiori uscati, ardei uscati, dar si deshidratoare pentru legume si fructe, pe care le puteti folosi chiar voi.

7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an!

Livrare in toata tara.

Contact: uscamtotceprindem.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri