Timp de preparare: 6 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tort cu pepene galben
- 1 blat de pandispan din 5 oua
- 1 pepene galben ( cca. 1 kg)
- 5 linguri suc de lamaie
- 100 g. zahar
- 20 g. gelatina
- 300 g. frisca
Mod de preparare tort cu pepene galben:
Din pulpa de pepene se taie 2 felii groase de 2 cm. Cu o forma de frusecuri se scot inimioare si stelute, care se stropesc cu 1 lingura suc de lamaie dupa care se dau la frigider. Restul de pulpa de pepene se paseaza cu mixerul, impreuna cu zaharul si 4 linguri de suc de lamaie. Gelatina o dizolvam in apa rece (o cana) si apoi o incalzim la microunde dara cu grija sa nu o lasam sa fiarba. Lichidul il turnam peste piureul de pepene galben. Se introduce apoi la frigider pentru cca.15 minute.
Se bate frisca. Cand piureul de pepene incepe sa se intareasca, se inglobeaza in el frisca batuta. Crema de fructe se repartizeaza pe blat si se decoreaza cu inimioare si stelute din pepene galben.
O reteta propusa de: mateescu alina (garbo001796)
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie