In noiembrie, revista La Cucina iti spune povestea copilariei presarata cu tarte dulci si arome de neuitat. Iata si un mic secret: stafidele lasate la inmuiat in lichid vor deveni foarte moi. In loc de apa putem sa le lasam la inmuiat si in cateva linguri de coniac sau vin alb dulce. Gustul lor va fi mai intens, iar prajitura va deveni mai aromata.
Ingrediente:
Aluatul
200g faina
120g unt
150g zahar farin
2 oua
un praf de sare
Umplutura:
6 mere
100g miez de nuca
100g stafide
200g gem de mere
scortisoara
Cum preparam:
- Frecam untul cu zaharul, sarea si ouale. Adaugam faina, framantam si lasam la rece 30 minute.
- Curatam merele de coaja si le taiem felii. Punem stafidele intr-un castron cu apa, pentru 10 minute.
- Intindem foaia de tarta si o asezam in tava unsa cu unt. intindem gemul de mere. Punem feliile de mar, miezul de nuca si stafidele scurse. Presaram scortisoara si coacem 30 minute la foc moderat.
Timp de preparare: 50 minue
Timp de coacere: 30 minute
Pentru mai multe retete, te asteptam pe site-ul publicatiei La Cucina.
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor