O tarta ce se prepara rapid si pe care, apoi, o puteti pune in cosul de picnic.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tarta cu peste:

aluat pentru tarta, fileuri de peste cu carne alba (cod, biban romanesc, stiuca, salau, etc.), cascaval afumat/ branza telemea de oaie/ capra, ulei de masline, fulgi de ardei iute, uscat, usturoi, verdeata preferata, zeama de lamaie, file-uri de ansoa, ciuperci albe/ maronii.

Nu este o greseala ! Aluatul se poate cumpara din market. Sunt multe oferte, de aluat, de calitate. Trebuie doar citit pe eticheta si evitat acele aluaturi care sunt pline de agenti de crestere. Sunt pe piata, firme mici, care pregatesc aluatul ca la mama acasa.

Aluatul se pune in forma de copt pentru tarta (unsa cu ulei de masline si tapetata cu putina faina de calitate), avand grija sa il lipim (prin presare) de peretii formei de copt.

Nu este obligatoriu sa punem aluatul mai intai in cuptor, pentru 15-20 de minute, sa se rumeneasca usor. Mie imi place ca tarta cu peste sa fie mustoasa, nu uscata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Nu este o greseala ! Daca dorim, putem pune aluatul mai intai la cuptor, la foc potrivit. Tarta va iesi mai crocanta. In acest caz este bine, sa se intepe aluatul cu o furculita sau cu varful cutitului, inainte de a introduce forma de copt in cuptor, pentru ca aluatul sa ramana fraged la mijloc.

Fileu-rile de peste taiate in bucati groase de un deget si mari de 5 cm, se calesc in ulei de masline, in care s-au unduit 2 catei de usturoi si cateva firicele de ardei iute, uscat. Se asezoneaza cu sare grunjoasa si piper boabe, proaspat macinat. Se stropeste cu zeama de lamaie, din belsug.

Exista totusi un secret, greu de pastrat, fiind insa bine apreciat de catre gurmetii profesionisti ! Un gust deosebit al preparatului se va obtine daca folosim ulei de masline in care am tinut minim 10 zile, ardei iute, proaspat si/ sau ulei de masline in care am tinut crengute verzi, de cimbru.

„Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie 15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele

Din sticlutele cu ulei de masline astfel “dichisit” se pun doar cateva picaturi pe pestele care se caleste.

Pestele calit in ulei de masline se pune peste blatul de aluat, in forma de copt. Se pot adauga pentru o tarta mai consistenta (la alegere): ciuperci calite in ulei de masline si putin usturoi, verdeata tocata mai mare, masline fara samburi si file-uri de ansoa, tocate marunt.

Deasupra, se pune cascaval afumat, dat pe razatoarea mare. Un gust deosebit, se obtine punand telemea de capra, data pe razatoarea mare, in loc de cascaval afumat. Gurmanzii profesionisti vor fi surprinsi de delicatetea miroaselor care se degaja din preparatul proaspat scos din cuptorul aragazului.

Forma de copt se introduce in cuptorul incins al aragazului, la foc potrivit spre mare. Se urmareste coacerea, prin geamul din usa cuptorul, pentru ca preparatul sa nu se rumeneasca excesiv.

RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Tine de experienta gospodinei(ului) ! Daca anterior, aluatul a fost tinut in cuptor, tarta va fi aproape gata atunci cand se topeste branza/ cascavalul, fara a se rumeni. Se inchide focul la aragaz si se lasa sa se rumeneasca tarta, in cuptor. Nu se pleaca de langa usa cuptorului, pentru a nu risca ca tarta sa se rumeneasca prea puternic. Tarta este gata atunci cand se desprinde singura de marginile formei de copt.

Tarta se serveste calda. Se lasa 5 minute inainte de a fi taiata cu un cutit bine ascutit, pentru a nu se “frunzari” feliile. Reincalzita pe o baie de abur sau chiar in cuptorul cu mocrounde, a doua zi dimineata, inainte de a pleca spre serviciu, este la fel de gustoasa.

La cina, tarta cu peste merge de minune cu o sticla de bere, rece.

O reteta recomandata de blogul www.despremancare.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri