Un desert deosebit, foarte aromat si frumos colorat.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru dulceata de trandafiri si capsuni:

Primul pas a fost sa tai florile din tufa: aproape 30 au ajuns in castron. Simplu aparent, dar lucrurile se complica atunci cand vrei sa lasi recolta bogata si pentru alte dati. In plus, trandafirul nu este tocmai cea mai prietenoasa floare, ci te inhata de maini cand spui ca ai scapat si iti lasa amintiri dureroase la propriu.
Am spalat putin florile ca pe salata, in castron cu apa, iar apoi le-am lasat cu cozile in sus, sa se zvante putin. Cand mi s-a parut mie ca au scapat florile de gaze, polen si apa, am smuls petalele si le-am ”tuns” cu o foarfeca, vaduvindu-le de nervurile albe.
Au mai stat apoi un pic la odihnit, dupa ce le-am frecat cu un varf de cutit de sare de lamaie. Intre timp, am curatat si o mana mare de capsuni si le-am pus la scurs. Atentie la sarea de lamaie: la aproape 30 de flori am pus un varf de cutit, dar cantitatea scade proportional cu numarul florilor. Nu vreti sa acriti bunatate de dulceata, nu?
Am pus la fiert o cana cu apa si una cu zahar si am lasat pe foc pana s-a ingrosat siropul. Atunci am adaugat petalele de trandafir si capsunile zdrobite bine si am lasat sa fiarba in continuare, adunand din cand in cand spuma. Vaaaiiii, nu va spun ce arome mi-au gadilat narile cat am stat de straja langa dulceata aflata pe foc... A trecut timpul mai repede decat m-am asteptat, iar in 20 de minute cred ca era deja gata.

O reteta propusa de blogul www.bucatareli.com/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri