3 Iunie 2014 publicat în Retete culinare 1 share-uri

Planta cunoscuta sub mai multe denumiri: roinita, lamaita, melissa. Roinita este cunoscuta pentru proprietatile sale de linistere si de somnifer, fiind folosita incat din Evul Mediu in acest scop. Siropul este usor de preparat, se depoziteaza pentru cateva saptamani la frigider si daca consumati 1-2 linguri seara, inainte de culcare, va asigurati un somn mai linistit.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru sirop de roinita:

  • o ceasca de frunze proaspete de roinita
  • apa
  • miere

Mod de preparare sirop de roinita:

Puneti roinita intr-un vas si turnati peste ea sufiecienta apa cat sa o acoperiti. Fierbeti la foc mic, pana cand lichidul scade la jumatate.
Strecurati, lasati sa se raceasca usor si amestecati miere, 1/2 din cantitatea rezultata de ceai.
De exemplu, la 1/2 cana de ceai, puneti 1/4 cana de miere. Puneti siropul intr-un borcan sau o sticla si tineti siropul la frigider.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri