31 Mai 2014 publicat în Retete culinare 40 share-uri

Pentru ca e a inceput sezonul fructelor de vara o sa cam intalniti din nou la mine pe blog prajituri usoare cu fructe. Asa cum e si acest blat simplu cu cirese. Dar nici nu ne trebuie mai mult langa cafea, ceai sau o limonada.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu cirese negre:

  • 5 oua
  • un varf de sare
  • 170 gr zahar
  • 250-300 gr faina in functie de marimea oului
  • 100 ml ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri apa fierbinte
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura lapte
  • 400 gr cirese negre

Mod de preparare prajitura cu cirese negre:

Mai intai pregatim ciresele, adica le spalam si le scoatem samburii.
Mixam spuma albusurile cu un varf de sare. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam inca 2-3 minute alternand adaugarea zaharului cu apa fierbinte. Urmeaza apoi galbenusurile frecate cu uleiul si mixam din nou. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula.
Turnam compozitia intr-o tava (aprox 25/35 cm) tapetata cu hartie de copt. Pastram din compozitie aprox 6-7 linguri pe care le omogenizam cu cacaua si o lingura de lapte. Cu o lingurita trasam dungi cu compozitia de cacao apoi cu un betigas amestecam putin cu compozitia alba (vezi poze). Deasupra asezam ciresele si dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 25-30 de minute.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Scoatem din cuptor si apoi din tava si cand s-a racit putin, pudram cu zahar pudra, feliem si servim.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri