Este o salata foarte satioasa, pe care, daca excludeti usturoiul, o puteti pregati de seara si o puteti lua la pachet la birou.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata detox cu orez negru si legume proaspete:

  • 150 g orez negru integral
  • 5-6 ridichi proaspete
  • 2 morcovi
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 catel de usturoi zdrobit (se poate folosi un fir de usturoi verde)
  • o mana de frunze proaspete de patrunjel si menta
  • 2 linguri de ulei de masline extra virgin
  • optional 1/2 lingurita de sare roz de Himalaya

Mod de preparare salata detox cu orez negru si legume proaspete:

Orezul negru se fierbe in apa suficienta cat sa-l acopere cu un deget (un alt principiu foarte important de retinut este faptul ca vitaminele si mineralele rezistente la caldura se scurg in apa in care se fierb orezul sau leguminoasele, de aceea nu trebuie apa in exces, ci suficient cat sa se evapore si s afie absorbita de ingredientul fiert, astfel incat sa nu se arunce si sa nu se piarda nutrientii). Se va dezvolta o aroma minunata, de nuca, iar orezul nu se va umfla foarte mult, si va ramane ferm si un pic lipicios. Dupa ce orezul a fiert, se lasa la racit. Intre timp se pregatesc legumele – se spala bine morcovii si ridichiile, si se taie rondele subtiri sau fasii (in cazul morcovilor). Frunzele proaspete se spala foarte bine sub jet de apa rece si se lasa in strecuratoare pentru a se scurge apa in exces. Cand orezul s-a racit, se pune intr-un bol impreuna cu legumele taiate rondele, usturoiul, sucul de lamaie, uleiul de masline si sarea, si se amesteca bine. Se lasa 10 minute de-o parte pentru ca orezul sa se impregneze cu aromele de lamaie si usturoi, apoi se adauga frunzele proaspete de patrunjel si menta se mai amesteca o data si se serveste imediat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

O reteta testata si recomandata de blogul www.blogculegume.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri