Pentru zilele cand nu mai stii ce sa gatesti, o portie de varza cu pui este bine venita. Mai ales acum ca in piata se gaseste varza noua.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru varza dulce cu carne de pui:

  • 2 verze potrivite (cam 1500 g cu totul)
  • 2 morcovi
  • 1 legatura ceapa verde (sau 1 ceapa uscata)
  • 1 pahar de bulion
  • jumatate de ardei (am uitat sa-l pozez)
  • 6 ciocanele de pui (800 g)
  • 1 legatura marar
  • 1 linguri ulei
  • sare, piper, cimbru

Mod de preparare varza dulce cu carne de pui:

Pentru inceput, spalam si curatam morcovii, ceapa si varza. O varza buna trebuie sa fie putin indesata, cu cotoarele cat mai mici. Taiem varza fideluta si o frecam cu putina sare, ca sa se moaie si o lasam sa stea asa pana ii vine randul.

Curatam ciocanele si le punem la prajit in cratita in 2 linguri de ulei si putina apa. Acoperim cu capac si lasam sa se patrunda aproape complet. Scoatem carnea pe o farfurie si adaugam in sosul ramas ceapa si morcovul tocate marunt. Adaugam putina sare, completam cu apa daca este nevoie si lasam 10 minute sa fiarba. Este timpul sa punem varza tocata si mai lasam sa fiarba 10 - 15 minute. Mai adaugam apa daca este nevoie, dar varza isi va lasa destul suc. Punem jumatatea de ardei taiata pe din doua, carnea, bulionul, piper si sare daca mai e nevoie. Amestecam totul, adaugam si cateva crengute de cimbru, sau cimbru uscat si dam totul la cuptorul incins, la foc mediu la 180 - 200 de grade.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate

Lasam sa se rumeneasca 20 - 25 de minute, pana cand se patrund toate ingredientele. Verificati daca este suficient lichid in cratita, ca sa nu se arda. Cand scoatem din cuptor, presaram mararul tocat marunt si amestecam. Mie nu imi place ardeiul, asa ca il arunc dupa ce e gata mancarea, dar da o aroma buna verzei.
Servim calda, simpla sau cu o portie de mamaliguta, si socotim ca varza cu carne are doar 100 calorii la 100 grame, iar varza simpla are 45 calorii la 100 grame.

O reteta recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri