Sarbatoriti Ziua Floriilor cu o reteta speciala de tort cu violete. Gustul tortului este foarte aromat si placut, dropsurile sunt la inceput crocante si dau o textura interesanta tortului. A doua zi incep si se topesc usor, insa gustul este la fel de bun.

Bineinteles ca fiind tort cu tenta violet, am optat pentru colorant alimentar, nu m-am riscat sa pun in blat suc de mure (de care oricum nu aveam) sau de coacaze, sau orice alt colorant natural. Ceea ce este cel mai important la acest tort este sa gasiti un colorant de buna calitate, astfel incat sa obtineti o culoare frumoasa de blat, (nu cu o usoara tenta verde cum am obtinut eu ), sa gasiti flori proaspete de violete, muuulte violete si...bomboane cu violete. Din florile de violete puteti face un sirop cu o culoare superba si un gust diafan de flori...Asigurati-va ca luati violete din locuri sigure, nepoluate si ca intr-adevar sunt violete, ci nu alte tipuri de flori. Astea stiu sigur ca sunt comestibile, pentru orice alta floare care se aseamana cu aceasta...nu garantez!

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru tort cu violete:

Pentru blat cu diametrul de 24 de cm:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine Celebreaza Ziua Pamantului 2023 cu legendarul scrub de corp SABON
  • 120 g unt
  • 2 oua
  • 250 g zahar
  • 220 lapte batut
  • 1 lingurita colorant alimentar violet (mov)
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 250 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de sare

Pentru crema:

  • 250 g mascarpone
  • 250 crema de branza
  • 50 g zahar pudra
  • 75 ml sirop de violete
  • 1 punga dropsuri cu violete
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 300 ml smantana lichida pentru frisca
  • (optional 5 g gelatina)

Pentru sirop:

  • 40 g flori proaspete de violete
  • 150 ml apa clocotita
  • 150 g zahar
  • 5-6 picaturi zeama lamaie

Mod de preparare tort cu violete:

Pentru blat, incingem cuptorul la 175 grade Celsius, ungem cu unt 2 tavi de tort cu diametrul de 24 cm. Intr-un castron mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Intr-un castron amestecam faina, cacaoa si praful de sare. Intr-o ceasca amestecam laptele batut cu colorantul alimentar. Incepem sa adaugam mixul de faina si alternam cu laptele batut amestecat cu colorant.
La sfarsit, intr-o ceasca mica amestecam bicarbonatul cu otetul ( va incepe sa se umfle) si turnam peste compozitie. Amestecam totul si impartim compozitia in mod egal in cele 2 forme de tort. Daca nu aveti 2 forme de tort la fel, atunci puteti coace primul blat de tort, dupa care pe al doilea. Dati blaturile la cuptor pentru 25-30 de minute si lasati-le sa se raceasca.

Zâmbetul = Esența Fericirii - Dentalmall.ro marchează Ziua Mondială a Sănătății Orale, dar și Ziua Internațională a Fericirii cu o campanie despre zâmbete Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Ultimele tendințe în materie de rochii de mireasă pe care trebuie să le cunoști

Pentru sirop: Spalati foarte bine florile de violete (eu le-am spalat in 4 ape), avand grija sa indepartati ganganiile sau alte impuritati. Puneti florile intr-un vas de sticla si turnati peste ele apa clocotita.

Amestecati usor si lasati sa se infuzeze pentru 12 ore. Veti obtine un lichid albastru de culoarea cernelii, natural! Scurgeti lichidul printr-o strecuratoare sau un tifon curat. In lichidul obtinut turnati zaharul si puneti pe foc, amestecand din cand in cand.

La fiert, culoarea albastra se pierde si se transforma intr-un verde turbat foarte urat, insa dupa ce adaugati picaturile de laimaie, obtineti o superba culoare violeta! Lasati lichidul sa scada pana ce se formeaza un sirop curgator.

Pentru crema: Puneti dropsurile intr-o punga tip ziplock, cu ajutorul unui ciocan spargeti dropsurile de violete pana ce obtineti mici bucatele de drops. Va sfatuiesc sa incercati sa le spargeti cu ciocanul, nu cu sucitorul cum am facut eu, caci sunt foarte tari si va pot distruge suprafata sucitorului! :).
mixati intr-un castron mascarpone, crema de branza, zaharul pudra si zaharul vanilat pana ce obtineti o crema pufoasa. Mixati smanantana lichida pana ce obtineti o crema pufoasa, Amestecati jumatate din frisca obtinuta la crema de mascarpone, restul il pastrati pentru ornat si imbracat tortul.
(Daca observati ca ati obtinut o crema mai moale, atunci adaugati gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj)
Turnati siropul de violete racit peste crema de mascarpone. La sfarsit incorporati dropsurile zdrobite, amestecati usor.

Pluto în Vărsător 2023 -2043 – Este vremea schimbărilor istorice pentru următoarele 3 zodii! Li se va schimba destinul în următorii ani adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill

Montati tortul: taiati calota blaturilor, in caz ca se formeaza peste primul blat turnati jumatate din compozitia de branza, asezati al doilea blat, dupa care restul de compozitie. Nivelati bine. Dati tortul format la frigider pentru 4-5 ore sau cel mai bine, peste noapte. Imbracati tortul in frisca si ornati-l cum va pricepeti mai bine. Eu nu am mai avut timp sa-l garnisesc cu flori zaharisite, am preferat sa pun florile proaspete pe deasupra

O reteta testata si recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri